1. Zagreb indie revija filmova

Nagrađivani vrhunski filmovi sa svjetskih filmskih festivala A kategorije u CineStaru Zagreb, Osijek, Split, Rijeka i Mostar.
Zagreb indie revija filmova-LeMeraviglieZagreb indie revija filmova je revija ponajboljih filmova sa svjetskih A festivala poput Cannesa, Berlina, Toronta, Venecije, koju organizira filmski distributer Discovery u CineStar kinima u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu i Mostaru. Partner revije je B.net, a Revija će se održati od 30. listopada do 6. studenog i posjetitelji će imati priliku pogledati 17 vrhunskih filmova iz Blitz i Discovery distribucije.

‘Zagreb indie revija filmova nastala je na ideji da se široj javnosti u sklopu jedne manifestacije prikažu najbolji filmovi svjetske nezavisne produkcije. Riječ je o arthouse filmovima koji su bili prikazani u glavnim konkurencijama najvećih svjetskih filmskih festivala: Cannesu, Berlinu, Sundanceu, Torontu… Mnogi od navedenih filmova bez Zagreb indie revija filmova nikada ne bi bili prikazani u redovitoj kinodistribuciji. Nezavisni filmski distributeri već dva desetljeća gotovo tvrdoglavo bave se distribucijom manje atraktivnih i nekomercijalnih filmova ali zato iznimno kvalitetnih koje kroz distribuciju približavaju najširem krugu gledatelja. Namjera Zagreb indie revije je da već sljedeće godine preraste u Zagreb Indie Festival koji će omogućiti gledateljima da iskuse najbolje svjetske filmove na jednom mjestu. Već s ovogodišnjom revijom, uz našeg partnera Cinestar Cinemas omogućili smo da paralelno sa Zagrebom svi filmovi s revije budu prikazani u Rijeci, Osijeku, Splitu i Mostaru. Na ovaj način danas revija, a sutra festival, omogućit će publici iz navedenih gradova da budu u korak s kulturnim događanjima koja se događaju u glavnom gradu.’ – izjavio je Igor Rakonić, direktor Discoverya.

‘Pozicioniranjem revije unutar tehnološki najopremljenijih CineStar dvorana želimo ove nagrađivane nezavisne filmove približiti šarolikoj filmskoj publici diljem Hrvatske. Vrlo smo zadovoljni partnerskom suradnjom s distributerima na ovom projektu i vjerujemo da će revija vrlo brzo postati posjećen festival u svim našim kinima u Hrvatskoj. Najuspješniji naslovi s revije nastavit će igrati unutar CineStar multipleksa diljem Hrvatske i nakon revije’, izjavila je Mia Pećina, voditeljica marketinga, promocije i prodaje CineStara.

Zagreb indie revija filmova sastoji se od 17 naslova:

Levijatan / Leviafan – novi film ruskog genijalnog filmaša Andreja Zvjaginceva – u kojem oštro kritizira putinovsku Rusiju; nagrada za scenarij na Cannesu 2014.
Karta do zvijezda / Maps to the stars – svježi uradak kanadskog kontroverznog filmaša Davida Cronenberga, s izvrsnom Julianne Moore, nagrađenom u Cannesu za tu ulogu.
Mama / Mommy, novi film kanadskog vunderkinda, redatelja Xaviera Dolana, naslov, osvajač Nagrade žirija u Cannesu 2014.
Dva dana, jedna noć /Deux jours, une nui – film dvostrukih osvajača Zlatne palme, belgijske braće Dardenne – hvaljena priča o naličju kapitalizma s maestralnom oskarovkom Marion Cotillard u glavnoj ulozi.
Noćne kronike / Nightcrawler – nova vrhunska uloga zvijezde Jakea Gylennhaala u filmu o novinaru koji istražuje kriminalni milje.
Najtraženiji čovjek / The Most wanted man – posljednja uloga pokojnog oskarovca Philippa Seymoura Hoffmana u filmu čuvenog fotografa i redatelja Antona Corbijna.
Čuda / Le Meraviglie – nagrađen Nagradom žirija na Cannesu 2014. – talijanski film o djevojčici koja uzgaja pčele i glava je svoje male obitelji.
Betlehem – laureat Venecija film festivala i Izraelskih filmskih nagrada, potresna priča smještena na politički uzburkani Izrael / Palestinu.
Instrukcije nisu uključene / Instructions not included – topla meksička priča o čovjeku koji otkriva čari roditeljstva.
Pravila preživljavanja / Starred up – nagrađena Britanskom nezavisnom nagradom, surova priča o sursetu oca i sina u okrutnim zatvorskim uvjetima.
Nevina laž / The Good Lie – oskarovka Reese Whiterspoon kao žena koja se zbližava sa sudanskim izbjeglicom.
Križni put / Kreuzweg – laureat Berlin film festivala 2014. ( najbolji scenarij), priča o djevojčici koja je silno odlučila postati svetica.
Divlje priče / Wild tales – nagrađen Nagradom publike u Sarajevu i San Sebastianu 2014., crna komedija iz ruku argentinskog redatelja Damiana Szifrona.
Rudderless – dirljiva priča o čovjeku koji osnuje bend radi uspomene na pokojnog sina u režiji kultnog glumca i redatelja Wiliam H. Macyja.
Bijeli Bog / Feher Isten – mađarska priča o psima koji ustaju protov terora ljudi, nagrađena Psećom palmom te nagradom Poseban pogled na Cannesu 2014.
Dvojnik / Double – film Richarda Ayodea, s Jessijem Eisenbergom u ulozi dvojice muškaraca koji su totalni antipod jedan drugome.
Homesman – film Tommy Lee Jonesa, vestern priča s dvostrukom oskarovkom Hilary Swank.

Opširnije na www.zagrebindie.com

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,