11. Anarhistički sajam knjiga

Anarhistički sajam knjiga u Zagrebu već 11 godina okuplja izdavačke kuće, grupe, projekte i osobe uključene u slobodarski pokret, te sve zainteresirane za predstavljanje anarhističke/slobodarske literature i djelovanja što širem krugu ljudi.

Anarhistički sajam knjiga 2Sajam stvara mjesto susreta i otvara diskusije važne za sam pokret i društvo. Tijekom prvih deset godina sajam je okupio velik broj sudionika i sudionica, a na tisuće ljudi je posjetilo sajam i sudjelovalo u programu.

11. Anarhistički sajam knjiga otvara vrata u petak, 10. travnja, u Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10) u 15 sati. Na sajmu će ove godine sudjelovati gosti iz Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Austrije, Francuske, Njemačke, Grčke, Belgije i drugih zemalja, a teme diskusija i predavanja će se baviti školom i uopće problemom školstva, prigovorom savjesti i antimilitarizmom, situacijom u Francuskoj oko i nakon napada na satiričke novine, bit će predstavljeni različiti projekti, izdanja i incijative, a detaljan program bit će uskoro objavljen. Sajam i sva predavanja/diskusije su besplatni te otvoreni za sudjelovanje.

Sajam je financiran isključivo privatnim donacijama, novčanom participacijom grupa koje sudjeluju u organizaciji ili benefit događanjima. Osim novčanih priloga, od velike pomoći su svi ostali oblici podrške, bilo da je riječ o fotokopiranju, prijevozu, oglašavanju i sl. Organiziran je uz minimalne troškove, prvenstveno zahvaljujući besplatnim prostorima i volonterskom radu, a sav preostali novac nakon sajma usmjeren je na različite projekte, poput besplatnih novina Ispod pločnika.

Donacije za sajam se prikupljaju u knjižari Što čitaš? (Gundulićeva 11, Zagreb; ponedjeljak-petak 10-20 h, subota 10-14 h) i Infoshopu Knjižnici Pippilotta (Pierottijeva 11, Zagreb; četvrtak 16-20 h).

Opširnije na: www.ask-zagreb.org

Tagged: , , , , , ,