11. ZagrebDox: 150 filmova u 16 programa

Jedanaesto izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox održat će se od 22. veljače do 1. ožujka u zagrebačkom Cineplexxu Centar Kaptol.Zagrebdox-Nenad PuhovskiS približno 150 filmova u 16 programa i uzbudljivim programskim novitetima ZagrebDox u veljači započinje svoju drugu festivalsku dekadu

11. ZagrebDox su u Centru Kaptol najavili direktor festivala Nenad Puhovski, producentica Lucija Parać i Sanja Milinović, direktorica Odjela za direktan nastup na tržištu u Hrvatskom Telekomu, generalnom sponzoru.

Nenad Puhovski predstavio je naslove iz međunarodne i regionalne konkurencije te iz ostalih, već dobro poznatih službenih programa (Biografski dox, Glazbeni globus, Happy Dox, Kontroverzni dox, Majstori doxa, Stanje stvari, Teen Dox, Factumentarci i ADU Dox). Najavio je i nove posebne programe: Triler dox, Blistok i ZagrebDoXXL.

Lucija Parać je među ostalim podsjetila da će i ove godine ZagrebDox u dnevnim terminima besplatno prikazivati sve filmove iz međunarodne i regionalne konkurencije, uz još poneko iznenađenje.

Sanja Milinović je najavila da će i ove godine neki od naslova biti ekskluzivno dostupni u MAXtv Videoteci, odmah nakon njihove projekcije na festivalu.

Z. D. / foto: Nina Đurđević


Pročitajte još: Otvoren 10. ZagrebDox , ZagrebDox otvara Ljubavna odiseja , ZagrebDox: Lastanu nagrada publike , Tridesetak domaćih dokumentaraca na ZagrebDoxu


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,