12 pjesama nominiranih za nagradu Cesarica

Nakon prvog kruga glasovanja, poznati su finalisti glazbene nagrade publike za hit godine – Cesarica.Publika, fanovi i zaljubljenici u domaću glazbu proteklih su tjedana imali priliku birati između 40 pjesama koje su obilježile izbornu godinu. Zahvaljujući njihovim SMS i online glasovima, za prestižnu titulu hita godine, na prvom izdanju Cesarice, nominirano je sljedećih 12 pjesama:
– Dani i godine – Nina Badrić (Nina Badrić / Predrag Martinjak – Nina Badrić / Predrag Martinjak)
– Ima nešto u tome – Doris Dragović & Jacques Houdek (Tonči Huljić – Vjekoslava Huljić)
– Ja po kafanama – Željko Bebek (Branimir Mihaljević – Fayo)
– Meni se s tobom – Ivan Zak (Ivan Zak / Antonija Šola – Ivan Zak / Antonija Šola)
– Ne mogu te prestat jubit – Tomislav Bralić i klapa Intrade (Vinko Barčot)
– Reći ćeš mi fala – Klapa Rišpet (Pero Kozomara – Krešo Ivić)
– Srce za vodiča – Petar Grašo feat. Hana Huljić (Tonči Huljić – Vjekoslava Huljić)
– Sreća – Oliver & Gibonni (Zlatan Stipišić Gibonni)
– Sve u meni se budi – Kedžo & Zsa Zsa (Ante Pecotić)
– Zadnja želja – Miroslav Škoro (Ivica Plivelić)
– Zagrli me – Pravila igre (Miro Buljan – Sonja Buljan)
– Život nije siv – Mia (Mia Dimšić)

Podsjetimo, Cesarica je glazbena nagrada publike za hit godine koju je pokrenuo Unison – Hrvatski glazbeni savez s ciljem afirmacije publike kao nezaobilaznog faktora glazbene industrije i dodatne popularizacije domaće glazbe.

Završna manifestacija Cesarice održat će se u petak, 7. srpnja na splitskim Prokurativama, a prethodi joj drugi krug glasovanja, od 12. lipnja do 2. srpnja. U tom periodu publika će odabrati svog favorita među 12 nominiranih pjesama, a ona s najviše glasova okrunit će se Cesaricom, titulom glazbenog hita godine. Osim glavne nagrade, dodijelit će se i nagrade za svaku od zastupljenih kategorija (pop, rock, zabavna, klapska i tamburaška glazba) i to na osnovi najvećeg broja glasova publike ostvarenih u prvom krugu glasovanja.

Predsjednik UO Cesarice, Miro Buljan, zadovoljan je angažmanom cjelokupnog sektora hrvatske glazbene industrije: ‘Ova nagrada pokrenuta je radi velike želje i ljubavi svih dionika projekta Cesarica spram muzike općenito’, dok iz direkcije nagrade ističu da su zadovoljni odazivom publike u prvom krugu glasovanja.

Drugi krug glasovanja za Cesaricu otvoren je do nedjelje, 2. srpnja, a osim SMS i online putem, za svoje favorite možete glasovati i telefonski. Na službenoj stranici nagrade www.cesarica.org nalaze se sve detaljne informacije i pravila glasovanja.

U. N.


Nova glazbena nagrada Cesarica


Tagged: , , , , ,