145. sezona Zagrebačke filharmonije

Zagrebačka filharmonija svečanim je koncertom u dvorani Lisinski otvorila 145. sezonu.
Zagrebačka filharmonija-145. sezonaČast dirigiranja prvim koncertom u sezoni pripala je Ivanu Repušiću, uz solistički nastup ruskog virtuoza na violončelu Alexandera Rudina.

U pozdravnom obraćanju ravnatelj Zagrebačke filharmonije, Mirko Boch, najavio je intenzivnu i programski zanimljivu sezonu u kojoj će orkestar ugostiti brojne vrhunske umjetnike, renomirana umjetnička imena i prvoklasne glazbene izvedbe.

Posjetitelji su uživali u praizvedbi djela Kepler-452b za veliki simfonijski orkestar skladateljice Sanje Drakulić, skladbi koja je izvorno posvećena upravo orkestru Zagrebačke filharmonije. U izvedbi jednog od središnjih djela violončelističke literature, Dvořákovog Koncerta za violončelo i orkestar, briljirao je Alexander Rudin.  Orkestar je pod vodstvom sjajnog Ivana Repušića koncert finalizirao izvedbom Simfonije u d-molu Césara Francka.

Svečanom otvorenju jubilarne sezone našeg najvećeg orkestra prisustvovao je veliki broj ljudi iz društvenog i javnog života, prijatelji i suradnici Zagrebačke filharmonije.

ZGF

Tagged: , , , , , , , , , ,