17. Špancirfest: Pokreni svoju kreativnost

Počeo je 17. Špancirfest, jedan od najuspješnijih hrvatskih festivala u 2015. koji nosi novi slogan – ‘Pokreni svoju kreativnost’. Ovo izdanje zaista će predstaviti kreativni iskorak ne samo u činjenici da će publika biti aktivni dio festivala već i u načinu na koji se Špancirfest iznova redefinira, otvara nove pravce razvoja zadržavajući poznati i provjereni šarm.
Špancirfest  2015Špancirfest će brojnoj publici koja će u sljedećih desetak dana posjetiti Varaždin donijeti iznimno zanimljiv, kvalitetan i raznolik program, a posebni će se naglasak staviti i na strateško poticanje kreativnih i kulturnih industrija te njihovo izravno povezivanje s tržištem.

Koncertni je program izuzetnim i posebno za Špancirfest pripremljenim nastupom u predivnom ambijentu nove glazbene pozornice u perivoju varaždinske vile Bedeković, otvorio Maksim Mrvica. Popularni Stančićev trg rasplesala je francuska atrakcija Nouvelle Vague. Glavna festivalska pozornica kod Starog grada bila je rezervirana za čvrsti rock zvuk zagrebačkog Gatuza, nagrađivanu i hvaljenu kantautoricu Saru Renar, a to je bio sjajan uvod u najveću glazbenu atrakciju prvog dana Špancirfesta – švedske rock zvijezde Mando Diao.

Tijekom dana ulice i trgove Varaždina prepune dobro raspoloženih lica razveselili su brojni ulični glazbenici, performeri, ali i verglaši koji su se u velikom broju okupili na svoj 2. Međunarodni susret.

S radom je počeo Park kreative s brojnim kreativnim radionicama za djecu, ali i ponekog odraslog. U skladu s novim sloganom Špancirfesta, posjetitelje je dočekalo i novo ruho Uske ulice, koja je ove godine rezervirana za tridesetak mladih umjetnika koji će u njoj stvarati i izlagati svoja djela.

Subota neće nimalo zaostajati za prvim danom festivala jer kod vile Bedeković stiže miljenik Špancirfesta Darko Rundek i njegov Cargo Trio. Na Stančićevom trgu će svirati kultni ljubljanski Pankrti, a sjajnu glazbenu večer drugog dana festivala zaokružit će Bajaga & Instruktori.

Ulični program biti će još bogatiji, a posebno treba naglasiti jedinstveni i spektakularni nastup francuske skupine Transe Express koja će izvesti dvije točke s posebnim naglaskom na večernji nastup na Kapucinskom trgu. Njihov dolazak u Varaždin dio je Festivala Francuske u Hrvatskoj – Rendez vous.

S. F.


Špancirfest
Špancirfest: Festival dobrih emocija

Tagged: , , , ,