26. Sarajevo Film Festival ipak u online izdanju

Zbog alarmantne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, 26. Sarajevo Film Festival (14. do 21. kolovoza) u potpunosti će biti održan u online formatu.Odluka je donesena na osnovu uputa i informacija Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo, Vlade Kantona Sarajevo i Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva. One uključuju i ‘preporuke stanovništvu na području Federacije BiH da zbog COVID-19 epidemiološke situacije koja se pogoršava izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoje kretanje’. Sarajevo Film Festival na ovaj način potvrđuje odgovornost i obavezu prema zajednici u kojoj djeluje.

Gledatelji iz cijele Bosne i Hercegovine i regije na online platformi ondemand.sff.ba moći će gledati filmske programe. Putem ove platforme bit će omogućen pristup i pratećim programima, kao što su predavanja i razgovori s autorima.

‘Zahvaljujemo se autorima, gostima, sponzorima i našoj publici na podršci kontinuitetu Sarajevo Film Festivala u uvjetima globalne pandemije. Posebno hvala 300 zaposlenih i partnerskih službi koji usprkos složenoj situaciji rade na ovogodišnjem izdanju festivala. Vidimo se 14. kolovoza 2020. u 20 sati na svjetskoj premijeri filma ‘Koncentriši se baba’ Pjera Žalice na ondemand.sff.ba’, poručuju iz Direkcije Sarajevo Film Festivala.

K. I.


Tagged: , , , , , , , , ,