2Cellos: Album Celloverse u prodaji

U prodaji je Celloverse (Portrait/Sony Music Masterworks/Menart) treći, dugoočekivani album popularnog dvojca 2Cellos.
2Cellos - CelloverseObjavljen je i najnoviji spot za pjesmu ‘Live and Let Die‘ Paula McCartneya na kojoj im se pridružio poseban gost, slavni pijanist Lang Lang.

U siječnju ove godine, prošle su točno četiri godine od objavljivanja spota ‘Smooth Criminal’ na YouTubeu koji ih je lansirao u zvijezde. Ukupna brojka njihovih službenih video uradaka na youtubeu popela se do sada na više od 100 milijuna pogleda.

Pred Lukom Šulićem i Stjepanom Hauserom je bogata koncertna godina. Ove su godine već odradili nekoliko koncerata u Australiji, u Japanu su proslavili proglašenje njihova dana, a to im je bila i sjajna prilika za proslavu rođendana.

2Cellos (foto Stephan Lupino)Novi album uključuje 13 pjesama. Producirali su ga Luka i Stjepan te koproducent Filip Vidović. Odabrali su nove pop rock hitove kojima su podarili novo ruho na svojim violončelima. Do sada smo s novog albuma imali prilike čuti: ‘The Trooper Overture,’ (Iron Maiden/Rossini ‘William Tell Overture’), AC/DC ‘Thunderstruck‘ (video ima više od 32 milijuna pogleda) te ‘I Will Wait’ (Mumford & Sons).

Svoj prepoznatljiv pečat i energičnu izvedbu podarili su i jednom plesnom hitu – za  posljednji spot i singl odabrali su Aviciijev hit ‘Wake Me Up’. U spotu nas naši slavni virtuozi vode kroz tri etape svojega života, odnosno od prvih satova violončela do staračkog doma. Uz sjajnu izvedbu i dozu humora, prikazani su  momenti iz djetinjstva, sadašnjosti, ali i budućnosti, odnosno kako zamišljaju sebe u 2069. godini. Spot je snimljen u Puli pod redateljskom palicom Kristijana Burlovića i MedVid produkcije iz Pule.

Od pjesama koje će također obilježiti album izdvajamo i ‘They Don’t Care About Us’ (Michael Jackson) i jednu autorsku ‘Celloverse’.

M. R. / Foto: Stephan Lupino


Pročitajte još: 2Cellos: Za 4. rođendan dobili svoj dan u Japanu , 2Cellos obradili hit Wake Me Up


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,