2Cellos: Gladijatori i Durmitor u spotu Now We Are Free

2Cellos su objavili novi spot za pjesmu ‘Now We Are Free’ iz filma ‘Gladijator’ i novi album ‘Score’ koji je od danas i u prodaji (Portrait/Menart).Spot je režirao Aleksandar Kerekeš Keky, što je prva suradnja redatelja i naših slavnih virtuoza. U spot su željeli unijeti filmski ugođaj i snimali su ga tri dana. Rezultat je očaravajući i totalno filmski.

‘Dva dana smo snimali u Crnoj Gori, u predivnoj prirodi na Durmitoru i u blizini Podgorice. Treći dan smo snimali u pulskoj Areni, a za tu priliku smo uposlili i gladijatore’, rekao je Stjepan Hauser, napominjući kako mu je ovo možda i najdraža pjesma s albuma, a ‘Gladijator’ jedan od najdražih filmova.

Inače Luka i Stjepan planiraju snimiti spot za svaku pjesmu s albuma ‘Score’ koji su snimili s Londonskim simfonijskim orkestrom. Do sada smo imali prilike uživati u ‘Game of Thrones’ i ‘Moon River’ te predivnim vizurama Dubrovnika. Album će 2Cellos promovirati na svjetskoj turneji u sklopu koje će nastupiti i 2. srpnja u pulskoj Areni.

Na albumu ‘Score’, 2Cellos se predstavljaju s novim zvukom i stilom, svirajući najpopularnije melodije napisane za klasike i suvremene filmove te televiziju.

Dečki ovoga puta više istražuju tradicionalni svijet zvuka. A u tom istraživanju, kao zvučna pozadina, pridružio im se Londonski simfonijski orkestar (London Symphony Orchestra), predvođen dirigentom i aranžerom Robinom Smithom. Luka i Stjepan potpisuju produkciju zajedno s Nickom Patrickom (Elvis Presley / Royal Philharmonic Orchestra, Russell Watson, Il Divo, Plácido Domingo).

Uz temu iz ‘Game of Thrones’, album uključuje skladbe iz poznatih filmova, primjerice: ‘My Heart Will Go On’ iz Titanica, ‘For the Love of a Princess’ iz Hrabrog srca, ‘May It Be’ iz Gospodara prstenova, ‘Now We Are Free’ iz ‘Gladijatora’, ‘Moon River’ iz filma ‘Doručak kod Tiffanyja’…

M. R.


2Cellos: Romantični Moon River
Tagged: , , , , , , , , , , ,