2Cellos na Zagrebačkom kulturnom ljetu

Rođendanski koncert na kojem slavni virtuozi slave peti rođendan, bit će ujedno i kraj svjetske turneje 2Cellos. Koncert se održava u sklopu programa novog open-air festivala Zagreb Classic, koji na popularnom Tomislavcu ugošćuje 2Cellos, ali i niz prvorazrednih simfonijskih i opernih orkestara predvođenih Zagrebačkom filharmonijom.
2Cellos -ZgKULDio je to Zagrebačkog kulturnog ljeta – ZgKUL koji će i ove godine ponuditi bezbroj nezaboravnih kulturnih događaja uključujući planetarno popularnih dvojac 2Cellos koji na Tomislavcu najavljuju veliki koncertni spektakl na dar svim Zagrepčanima i gostima našega grada.

‘Fenomenalnu produkciju koju smo imali na koncertu u Veroni u potpunosti ćemo preseliti u Zagreb. Koncerte u Americi smo odradili, a svjetsku turneju ćemo završiti gdje drugdje nego doma! Nadamo se samo da baš taj dan hrvatska nogometna reprezentacija neće igrati četvrtfinale!’, rekli su uvijek raspoloženi Luka Šulić i Stjepan Hauser na press konferenciji u Klovićevim dvorima.

Programi ZgKUL obraćaju se svim građanima grada Zagreba, ali se marketingom i PR-om snažno okreću i sve brojnijim turistima. Cilj je da Zagreb postane atraktivna destinacija kako zimi u vrijeme Adventa, tako i ljeti kada se cijeli grad pretvara u jedinstvenu pozornicu pod otvorenim nebom od Medvedgrada preko Gornjega grada do Tomislavca i od Maksimira do Bundeka i Jaruna.

A zbog fantastičnih 2Cellos na Tomislavcu, kao i niza drugih kulturnih atrakcija širom Zagreba – ovog je ljeta doista KUL biti u Zagrebu!

M. R.

Tagged: , , , , , , ,