2Cellos oduševili Royal Albert Hall

U Londonu je, u prestižnom Royal Albert Hallu, održan još jedan vrhunski spektakl u kojem su glavnu ulogu odigrali dva domaća, a svjetska imena – Stjepan Hauser i Luka Šulić. U samo nekoliko dana nakon najave koncerta, ulaznice su planule, a londonska publika je spremno dočekala violončelistički duo 2Cellos.Mjesto na kojem se održao koncert je kultna dvorana Royal Albert Hall, jedna od najpoznatijih britanskih glazbenih dvorana, ali i jedna od najljepših građevina Londona. Poznata je širom svijeta, a večer prije njihova, koncert je tamo održao Phil Collins. Royal Albert Hall je mjesto gdje su nastupila poznata imena poput Sinatre, Hendrixa, the Beatlesa, Oscara Petersona, grupa The Who i Led Zeppelin, Erica Claptona, Stinga, Adele…

Publika je bila očarana i ovacijama je pratila njihov energični nastup kao i skladbe s njihova posljednjeg albuma ‘Score’ koji je u potpunosti posvećen filmskoj glazbi. Tako su izveli neke od najljepših pjesama ispričanih u filmovima kao što su ‘May It Be’ iz ‘Gospodara prstenova’, ‘My Heart Will Go On’ iz filma ‘Titanic, ‘Now We Are Free’ iz ‘Gladijatora’, ‘For the Love of a Princess’ iz filma ‘Hrabro srce’ i ‘Moon River’ iz ‘Doručka kod Tiffanyja’. Publika je ispratila dvojac poslije zadnjeg bisa. 2Cellos ovim nastupom nisu samo ostvarili vlastite snove, već su fenomenalnim nastupom dokazali da su glazbenici svjetskog glasa.

U prepunoj Royal Albert Hall dvorani dodatnu atmosferu i emociju pojačao je i Royal Philharmonic Orchestra koji je pratio 2Cellos i učinio je ovu noć magičnom.

Veličanstvene fotografije su dokaz koliko je večer bila posebna, a Stjepan i Luka, itekako s razlogom mogu uživati na ovoj europskoj turneji jer osim rasprodanih koncerata u svim gradovima, osjećaju koliko ih je željna njihova publika.

H. M. / Foto: Simone Di Luca


Tagged: , , , , , , , , ,