3. Salon pjenušavih vina Zagreb

Na Dan sv. Vinka u hotelu Dubrovnik, najavljen je 3. Salon pjenušavih vina Zagreb koji će u petak, 1. veljače otvoriti novu vinsku sezonu u metropoli.Salon će se i održati na ovom prestižnom mjestu, gdje će se predstaviti tridesetak ponajboljih hrvatskih i slovenskih te nekoliko stranih proizvođača vrhunskih pjenušavih vina. Poruka i cilj Salona jest širenje svijesti da se pjenušava vina ne piju samo za praznike i svečanosti nego i svaki dan te podizanje razine kulture pijenja pjenušavih vina kroz izobrazbu. Stoga će na Salonu biti organizirane besplatne vođene radionice za posjetitelje. Dio Salona bit će namijenjen ponudi kulinarskih delicija koje se sljubljuju s pjenušavim vinima.

3. Salon pjenušavih vina Zagreb bit će otvoren od 15 do 21 sat. Cijena ulaznice za posjetitelje iznosi u pretprodaji 120 kn, na dan priredbe 150 kn, a dostupne su putem sustava Eventim.

Salon u Zagrebu organiziran je po provjerenom modelu iz Ljubljane, gdje se 15. veljače održava 6. Salon penečih vin Ljubljana. Slijedom uspješne suradnje i čvrste veze Zagreba i Ljubljane, organizatori su odlučili ustanoviti međunarodnu mrežu salona pjenušavih vina Salon of Sparkling Wines, koja će se širiti (prvenstveno po regiji) i povezati prijestolnice putem pjenušavih vina.

Radionicu na Konferenciji za medije ‘Pjenušci i paštete‘, kojom se potvrdilo da se pjenušci mogu sparivati u svakodnevnim prigodama i uz ‘obična jela’, vodio je Darko Lugarić iz Hrvatskog sommelier kluba.
Na radionici (degustacijsko-edukacijskom neformalnom druženju novinara i organizatora) mogli su se kušati sljedovi pjenušca i pašteta dućana delicija Grunt:
San Marino, Pavlomir brut, 2014 pjenušac od žlahtine – pašteta od bakalara
Perak brut, 2015, pjenušac od graševine – janjeća pašteta
Tango Josipović brut, 2015, rosé pjenušac od sivog pinota – pašteta od boškarina

Radionice na 3. Salonu pjenušavih vina Zagreb
– 16.30, dvorana Frankopan: ‘Hrvatska i Slovenija – prijateljstvo u pjenušavoj čaši“
Nina Levičnik, koordinatorica mreže i Marija Vukelić, direktorica Salona
– 18.30, dvorana Frankopan: ‘5 stoljeća mlada ljepotica – Gosset Champagne’ (najstarija vinska kuća u Champagni, od 1584.), Suvad Suwi Zlatić – Suwine.at; najbolji sommelier Austrije 2014, Ambassadeur du Champagne 2015/2016; Vineus Sommelier of the Year 2016
Uvjet za sudjelovanje na radionici je kupljena ulaznica za Salon i rezervacija mjesta na radionici. Prijave na radionice su moguće do popunjenja na: [email protected]

M. V. / Foto: Julio Frangen


Tagged: , , , , , , , , ,