36. Susret hrvatskih zavičajnih književnika

U Zagrebu je održano 36. izdanje Susreta hrvatskih zavičajnih književnika u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH.

U bogatom programu Susreta predstavljena su najbolja književna ostvarenja hrvatskih zavičajnih književnika koja je, u konkurenciji od ukupno 447 radova, odabralo stručno Prosudbeno povjerenstvo ovogodišnjeg književnog natječaja HSK-a: književnici Miroslav Mićanović i Ivan Babić i teatrologinja i dramska pedagoginja Ozana Iveković.

Susret je okupio brojne zavičajne književnike iz Istre, Dalmacije, Slavonije, Hrvatskog zagorja te Zagreba i okolice koji su se predstavili odabranim poetskim, proznim i dramskim radovima na svojim narječjima i zavičajnim govorima i ponovno pokazali koliko je bogatstvo i ljepota hrvatskoga jezika koje čuvaju i njeguju u svojim djelima.

Nagrađenim autorima dodijeljene su plakete kao najviša priznanja Hrvatskog sabora kulture za književno stvaralaštvo: Plaketa Mihovil Pavlek Miškina za pjesništvo na književnom standardu, Plaketa Mihovil Pavlek Miškina za dijalektalno pjesništvo, Plaketa Slavko Kolar za prozu, Plaketa Slavko Kolar za prozno stvaralaštvo mladih autora i Plaketa Kalman Mesarić za dramsko stvaralaštvo.

Pohvaljenim i odabranim autorima Hrvatski sabor kulture dodijelio je pohvalnice i priznanja, a književnu svečanost uveličao je nastup violončelistice Mije Grubišić.

S. K.


Književnost u Močvari: Nastavak Ranih radova

Bob Dylan: Nobelova nagrada za književnost

Autor Mussolinijeva kanala na Festivalu svjetske književnosti
Tagged: , , , , , , , ,