4. Knjiz: Veselo natjecanje u poznavanju književnosti

Četvrto izdanje Knjiza – veselog natjecanja u poznavanju književnosti održat će se u Osijeku, Rijeci, Splitu, Šibeniku i Zagrebu.
Knjiz-kviz
Književni brk je ovog mjeseca organizirao malu potragu. Gledajući kroz lupu tragat će za nekim posebnim mjestima u životima pisaca koja su utjecala na njihova djela. No, da bi potraga bila potpuna u njoj mu se pridružuju i poznati istražitelji i detektivi Sherlock Holmes, Hercul Poiroit, gospođica Marple, Philipp Marlowe, Nikola Banić… slavna imena žanra čija popularnost ne jenjava među čitateljima širom svijeta.

U potrazi će mu pomoći njegov slavni brk i naravno njegovi vjerni pomoćnici – natjecatelji. Najbolji će biti nagrađeni a svi skupa dobit će puno dobre zabave i smijeha, i naravno mogućnost da sudjeluju u potrazi.

Knjiz će se održati:

– 18.12. u Splitu, Kavana Le Monde (Plinarska 6), u 21 sat, voditelj: Marijo Glavaš
– 18.12. u Šibeniku, Klub Azimut (Obala Palih Omladinaca 2), u 20 sati, voditeljica: Marina Petković
– 19.12. u Zagrebu, Klub SC (Savska cesta 25), u 18 sati, voditelj: Mario Kovač
– 19.12. u Rijeci, Klub mladih Rijeka (Erazma Barčića 9/a), u 20 sati, voditelji: Tamara Biro, Nikola Šubić i Edvard Lovrić
– 22.12. u Osijeku, Barcelona Pub (Vukovarska 4a), u 20 sati, voditeljica: Mirna Šmit

Nagrade pobjedničkim ekipama ovog je mjeseca osigurala izdavačka kuća Fokus, koja će najbolje natjecatelje u svim gradovima nagraditi vrijednim poklonima, naravno knjigama, autora Joa Nesboa, Johannesa Tralowa, Nicholasa Sparksa, Thomasa Engera i Johna Greena.

Knjiz je pokrenut s idejom obogaćivanja kulturnog života u Hrvatskoj a održava se jednom mjesečno u pet hrvatskih gradova, po uzoru na poznati format pub kviza. U Knjizu sudjeluju natjecateljske ekipe (od 2 do 5 članova) a prijavljuju se pod zajedničkim imenom ekipe. Sudjelovati može svatko, neovisno o razini znanja, tako da sa svojom natjecateljskom ekipom u naznačeno vrijeme posjeti lokaciju održavanja Knjiza u njihovom gradu. Ulaz slobodan!

Više informacija.
Facebook događaj.
O Knjizu općenito.


Pročitajte još: 3. Knjiz: Veselo natjecanje u poznavanju književnosti


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,