4. natječaj Zasviraj sa Žujom

Četvrti po redu glazbeni natječaj ‘Zasviraj sa Žujom’ je otvoren. Svi zainteresirani izvođači pozvani su da iskoriste ovu nevjerojatnu priliku.Zasviraj sa ŽujomI ove godine INmusic festival u suradnji s Ožujskim pivom organizira natječaj ‘Zasviraj sa Žujom’ čiji pobjednik dobiva jedinstvenu priliku zasvirati na glavnoj pozornici najvećega hrvatskog open-air festivala! Pobjednik natječaja naći će se rame uz rame na popisu velikih svjetskih izvođača koji će nastupiti na 11. izdanju INmusic festivala, među kojima su Florence + The Machine, PJ Harvey, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, The Coral te još mnogi drugi!

Natječaj ‘Zasviraj sa Žujom’ pokazao se kao odlična polazišna točka za kvalitetne domaće autorske bendove. Pobjedom na natječaju bendovi imaju priliku nastupiti na ‘velikoj pozornici’ i predstaviti se pred rastućom festivalskom publikom što im otvara nove prilike za daljnje uspjehe u domaćoj, ali i inozemnoj glazbenoj karijeri. Pobjednicima prvog natječaja ‘Zasviraj sa Žujom’ (2013.) zagrebačkom bendu Achromatic Attic pobjeda je osigurala i nastup u britanskom klubu The Assembly, dok se bjelovarski Them Moose Rush, ove godine predstavio na najvećem europskom showcase festivalu – nizozemskom Eurosonic Noorderslagu i to ispred više od 1000 glazbenih profesionalaca iz cijeloga svijeta! Mnogi Drugi, pobjednici natječaja 2015. godine, česti su gosti mnogih klubova, a njihova pjesma ‘Duboka’ može se čuti i u aktualnom promotivnom videu INmusic festivala! Pjesme svih dosadašnjih pobjednika našle su svoje mjesto kao glazbena podloga u dosadašnjim promotivnim INmusicovim video materijalima te na taj način virtualno došle do publike u cijelom svijetu. Svi prijavljeni izvođači već samim sudjelovanjem na natječaju ostvaruju priliku predstaviti se široj domaćoj publici s obzirom na to da publika, kako bi procijenila kome će dati svoj glas, sve prijavljene pjesme može poslušati nebrojno puta!

‘Kao što i priliči najomiljenijem pivu koji sustavno podržava urbanu glazbu, veseli nas da putem natječaja Zasviraj sa Žujom, zajedno s organizatorima INmusica, mladim glazbenicima omogućujemo nezaboravno iskustvo nastupanja pred mnogobrojnom publikom, na najvećem i najatraktivnijem hrvatskom festivalu’, naglasili su iz Ožujskog piva. INmusic festival i Ožujsko pivo ovim putem pozivaju sve zainteresirane izvođače da se prijave na natječaj.

Prijave za natječaj ‘Zasviraj sa Žujom’ na internetskoj se stranici INmusic festivala zaprimaju do 14. ožujka u ponoć, a prijaviti se može putem linka: www.inmusicfestival.com/prijava-benda. Pod uvjetom da su punoljetni i iz Hrvatske, izvođači na natječaj mogu prijaviti jednu svoju originalnu pjesmu. Uz prijavu pjesme, svi natjecatelji moraju priložiti kratku biografiju koja ih najbolje opisuje (maksimalno 500 znakova), YouTube link na pjesmu s kojom se prijavljuju – isti video će predstavljati u periodu kada bude aktivno online glasovanje, te sljedeće podatke: ime, prezime, adresa, telefonski broj i e-mail. Diskografska izdanja nisu nužna, no izvođač mora raspolagati s minimalno 30 minuta autorskog materijala.

Imena prijavljenih izvođača bit će objavljena na službenoj internetskoj stranici i facebook profilu Ožujskog piva te će na tim internetskim platformama od 31. ožujka do 20. travnja u ponoć svi zainteresirani moći poslušati izvođače i glasovati za svoje favorite. Glasovanje će se odvijati u 3 kruga, a izabrani finalisti svakoga kruga zasvirat će na finalnoj večeri zajedno s četvrtim finalistom kojeg će izabrati stručni žiri. Veliko finale natječaja održat će 6. svibnja. Pobjedničkog izvođača, koji će nastupiti na jedanaestom izdanju INmusic festivala glasovanjem će odabrati prisutni predstavnici medija. Jedanaesto izdanje INmusica spremno čeka novog pobjednika natječaja ‘Zasviraj sa Žujom’!

Pobjednik natječaja ‘Zasviraj sa Žujom’ pridružit će se bogatom lineupu 11. INmusic festivala te izvođačima poput Florence + The Machine, PJ Harvey, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, The Coral, Yeasayer, The Heavy, Pat Thomas and Kwashibu Area Band, Monoswezi i mnogi drugi.

INmusic festival #11 održat će se od 20. do 22. lipnja godine na Jarunu u Zagrebu uz potporu Ožujskog piva. Ulaznice su dostupne putem službenog festivalskog web shopa i mogu se kupiti u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije) dok cijena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 200 kuna (+ troškovi transakcije) i dostupna je samo putem službenog INmusicovog webshopa.

Opširnije na: www.inmusicfestival.com i www.ozujsko.com


Mnogi drugi
Zasviraj sa Žujom: Pobijedio bend Mnogi drugi
Tagged: , , , , , , ,