5. Place2go: Vrijeme je putovanja za pamćenje

Međunarodni sajam turizma Place2go petu je godinu zaredom u zagrebačkom Boćarskom domu posjetiteljima otvorio vrata. Više od 160 izlagača iz 19 zemalja predstavit će svoju destinaciju, a tu su i restorani koji će privući vrhunskim specijalitetima te zanimljiv program predavanja. Sajam je svečano otvorila direktorica Damjana Domanovac.5.Place2go-Damjana Domanovac, Mirka Jozić i Snježana Brzica‘Ove se godine prvi put na sajmu predstavljaju neke nove destinacije poput Maroka, Japana i Izraela, a na B2B petak prijavio se još veći broj poslovnih susreta. Iznimno nam je drago što smo i ove godine uspjeli osigurati besplatan ulaz za sve posjetitelje. Značaj sajma Place2go iz godine u godinu sve je veći. S obzirom da je ovo najveći sajam turizma u Hrvatskoj postepeno smo ga pretvorili u mali turistički proizvod. To podrazumijeva da dovođenjem stranih izlagača punimo kapacitete nekoliko zagrebačkih hotela, svi ti izlagači idu u naše restorane i upoznaju grad. Dakle mi šireći sajam radimo na tome da cijeli taj paket postane svojevrsni turistički proizvod”, izjavila je Damjana Domanovac.

Sajam su obišli i pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić.
‘Turizam je jedan od najpropulzivnijih gospodarskih sektora u kojem je konkurencija zaista velika. Hrvatska bilježi odlične rezulate, a najave za ovu godinu su još bolje nego li za prošlu koja je bila rekordna. No unatoč tome, kako bi ostali ispred konkurencije potrebno je konstantno se razvijati i unapređivati  te stvarati ponude i  raditi na jačanju prepoznatljivosti na razini destinacija. Upravo zato je ovakav sajam prilika da se upoznamo s novim trendovima u svijetu turizma, ali i prilika da se našim domaćim turistima predstavi sva raznolikost i bogatstvo hrvatske turističke ponude“, rekla je pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica.

‘Drago nam je da na jednom mjestu postoji kompletna ponuda turizma i ja se nadam da će idućih godina biti još više izlagača, pogotovo domaćih, s obzirom da nam je cilj promovirati domaći turizam. Ovdje imamo dosta stranih posjetitelja, ali vidimo tek jednu trećinu onoga što Hrvatska ima i onoga što nudi. Očekujemo da se to iduće godine pojača i planiramo još se intenzivnije uključiti. Grad Zagreb podržava ovaj sajam od početka, Place2go je projekt koji smo prepoznali od prve godine i želimo da se još više širi jer zaslužuje još više prostora i još više izlagača. Nama je turizam jedna od strateških djelatnosti, na njega se trebamo orijentirati i njemu prilagoditi i druge stvari“, rekla je Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo.

Prvi put na ovogodišnjem sajmu hrvatskoj će se publici predstaviti Maroko, Izrael i Japan, a sudjelovat će i Indonezija, Indija, Tajland, Kanada, Belgija, Katar, Turska, Mađarska, Njemačka, Austrija, Italija, Velika Britanija, Slovenija, Srbija i Bosna i Hercegovina te, naravno, izlagači iz Hrvatske. Na sajmu sudjeluju i brojne aviokompanije od kojih će neke najaviti uspostavu novih direktnih linija, koje će povezati Hrvatsku s Kanadom, Izraelom, Rusijom, Portugalom, Češkom…

Iz godine u godinu posjetiteljima se nastoji se iz prve ruke pružiti važne informacije iz svijeta turizma, upoznati ih s bogatstvom ponude, cijenama aranžmana, aviokarata i smještaja.
Današnji je dan rezerviran za B2B. Od 10 do 16 sati sajam će biti otvoren isključivo za poslovne posjetitelje, kako bi im se omogućili sastanci s izlagačima i nesmetani dogovori o budućoj suradnji. Održavat će se i poslovna predavanja profesionalaca iz svijeta turizma, pa će tako posjetitelji moći saznati sve o trendovima u turizmu u inozemstvu, ali i kako na razvoju turizma rade u Karlovačkoj županiji. Održat će se i panel na temu gastronomskog turizma u Hrvatskoj u sklopu predstavljanja festivala Taste the Mediterranean. Prava poslastica za kraj prvog dana biti će projekcija filma Wonderful Indonesia i nastup indonezijskih plesačica koje će otplesati poznati balineški Pendet Dance.

I na ovogodišnjem sajmu posjetitelji će moći odigrati nagradnu igru Place2go putovnica te osvojiti neku od mnogobrojnih vrijednih nagrada. Uz to, organizatori su osigurali i puno zabavnog sadržaja kao npr. fotografiranje s Batmanom i u avionu, a posebno će zanimljivo biti na štandu televizijskog kanala Travel Channel gdje će se moći isprobati najnovija tehnologija te s posebnim naočalama doživjeti pravo virtualno putovanje oko svijeta u pet minuta.

U Gastro ulici u Balonu Boćarskog doma i ove će se godine pripremati jela različitih kuhinja: od turske, bavarske i azijske do talijanske, mađarske i hrvatske. Na Place2go marketu moći ćete kupiti razne proizvode – od najljuće papričice, originalne talijanske salame, sireve i masline ili pak neki od zanimljivih suvenira.

E. P.


Place2go 2016
5. međunarodni sajam turizma Place2go
Tagged: , , , , , , , , ,