5. rođendan 2Cellos

Za ovu su prigodu pripremili i prigodni video!

2Cellos danas, 20. siječnja, obilježavaju pet godina od uploada njihove obrade ‘Smooth Criminal’ na YouTube. Spot je u kratkom roku od objave pogledalo nekoliko milijuna ljudi što ih je u samo nekoliko mjeseci lansiralo među svjetske zvijezde. Među obradama koje redovito izvode na koncertima i koju su izveli na otvaranju dodjele Zlatne lopte je i ‘Thunderstruck’. Spot za tu pjesmu jučer je na svojoj facebook stranici podijelio i AC/DC, inače najdraži bend Luke Šulića i Stjepana Hausera, pa su time još više počašćeni.

U pet godina održali su više od 1000 koncerata, vidjelo ih je više od 10 milijuna ljudi. Prešli su više od tri milijuna kilometara kako bi svirali u 40 zemalja.

Proteklog je vikenda njihova službena facebook stranica prešla milijun lajkova što na ovim područjima nije pošlo za rukom niti najvećim regionalnim estradnim zvijezdama.

Peti rođendan će Luka i Stjepan slaviti, naravno, cijele godine i to onako kako najbolje znaju – promovirajući aktualni album ‘Celloverse’ (Sony Masterworks/Menart) diljem svijeta. Za početak, pred njima je velika samostalna američka turneja na kojoj će održati 42 koncerta, od kojih je većina već rasprodana. Inače 20. siječanj je u Japanu proglašen 2Cellos Danom.

‘Nemamo posebnih planova za danas jer nažalost nećemo moći biti zajedno. Ali nadoknadit ćemo sve kroz cijelu godinu i slaviti s obožavateljima. Taj dan nam je iznimno važan i ne možemo vjerovati što nam se sve dogodilo u posljednjih pet godina. Uzbuđenje i energija su isti kao i prvog dana i jedva čekamo nove avanture’, poručuju Luka i Stjepan.

M. R.


2Cellos- barok
2Cellos u baroknom izdanju

2Cellos-Luka Modrić
2Cellos na dodjeli Zlatne lopte


2cellos-London

2Cellos oduševili londonski Apollo Theater

Tagged: , , , , ,