5. Salon pjenušavih vina: Novo vrijeme i mjesto

5. Salon pjenušavih vina Zagreb održat će se 11. lipnja u hotelu Esplanade u skladu s epidemiološkim mjerama na snazi.Osim središnjeg, organizatori pripremaju i druge pjenušave događaje. Tako će se 19. ožujka u zagrebačkom hotelu Dubrovnik održati edukativne radionice ‘Pjenušavi Kvarner’ i ‘Prirodno pjenušavo (Hrvatska & Slovenija)’.

Nastavit će se i vrlo posjećeni ‘Pjenušavi doručci u vinogradu’ diljem Hrvatske, profinjeni edukativno vinsko-umjetnički događaji na otvorenom, koji su već postali omiljeno odredište vinskih ljubitelja i znalaca. Tijekom 2020. pjenušavi doručci održani su na Plešivici, u Zagorju, Srijemu i Erdutu, a ove godine planira se i Kvarnerski pjenušavi doručak. Potprojekti ‘Pjenušave edukativne staze’ (od kleti do kleti, od vinograda do vinograda) i ‘Pjenušave igre’ planirane su početkom ljeta.

5. Salon pjenušavih vina ciljano je odabrao datum ususret ljetu i predstojećoj turističkoj sezoni, kada je konzumiranje pjenušavih vina učestalije nego inače. Zagrebački salon pjenušavih vina jedini je vinski festival u Hrvatskoj koji stalnim cjelogodišnjim događanjima, promocijama i edukacijama pridonosi izobrazbi hrvatskih ljubitelja pjenušavih vina, te podiže vidljivost ‘pjenušavim eno-gastro destinacijama’.Ljubitelji i profesionalci mogu na Salonu upoznati sve bogatiju pjenušavu ponudu vinske Hrvatske, ali i u vinogradima i podrumima saznati puno o proizvodnji pjenušaca. Salon promovira ponajprije hrvatska pjenušava vina, uz gostujuće izlagače iz Slovenije i neke hrvatske distributere; upućuje publiku u sparivanje pjenušaca s hranom u svakodnevnim situacijama (Sparkling Table), a ne samo u posebnim prigodama.

Medijski partneri Salona su časopis Restaurant&Hotel, portali Foto Foodie i Savjetnik za putovanja s pripadajućim grupama i stranicama na društvenim mrežama. Partner je Hrvatski sommelier klub (HSK), a partnerski festival riječki WineRi.

M. V. / Foto: Julio Frangen4. Salon pjenušavih vina
Tagged: , , , , , , , , ,