5. Zagreb Tourfilm Festival

Međunarodni festival turističkog filma, Zagreb Tourfilm Festival, punopravni član CIFFT-e – Međunarodnog udruženja turističkih filmskih festivala, na svojem petom izdanju od 21. do 24. rujna, predstavlja turističke filmove iz 44 zemlje svijeta.zagreb-tour-film-festivalOd 323 prijavljena filma o turizmu, selektori su odabrali 126 koji se bore za čak 36 nagrada u raznim kategorijama i Grand Prix za najbolji film festivala. Zainteresirani za recentni vrh u svijetu turističkog filma izbor najboljih radova mogu besplatno pogledati u četvrtak 22. i petak 23. rujna, od 11.00 do 18.00 sati u Kinu Tuškanac. Zaljubljenicima u putovanja na raspolaganju su filmovi u četiri kategorije: spotovi/filmovi do 3 minute, promotivni filmovi do 7 minuta, promotivni filmovi do 60 minuta te kategorija TV reportaža i TV dokumentarni film do 60 min. Posebno su zanimljivi radovi iz zemalja poput Vijetnama, Turske, Bahama, Portugala, Španjolske, Azerbajdžana…

Uz filmski program za goste festivala organizirani su okrugli stolovi i radionice. Izdvajamo – ‘U službi promocije turizma’ na kojem Geoff Tompkinson, jedan od ponajboljih timelapse snimatelja, uz naše snage Romulić & Stojčić predstavljaju tehnike svog rada. Zatim će se gostima pokazati kako se turizam u Hrvatskoj promovirao u proteklih 50 godina što će slikovitim prikazom pojasniti Juraj Kukoč iz Hrvatskog državnog arhiva, kao i predavač prof. Francisco Dias iz Portugala, koji poučava o načinima što boljeg predstavljanja destinacije, značenju i značaju turističke promocije.

Velik broj država iz kojih su filmovi prijavljeni, posebno raduje organizatore, jer su potvrda i priznanje da su ime Hrvatske, grada Zagreba i samog Zagreb Tourfilm Festivala već poznati u svijetu turizma i specifičnog profesionalnog filmskog izražavanja o toj važnoj gospodarskoj grani. I ovdje odabrani filmovi nude raznoliku lepezu tema – od promocije turističkih destinacija, avanturističkih ponuda, ekstremnih sportova, nautičkog turizma, hotela i resorta, različitih kultura i tradicija, do religijskog i ruralnog turizma. Besplatno ih možete pogledati 22. i 23. rujna, od 11.00 do 18.00 sati, u kinu Tuškanac.

S. S.


Suzana Hetrich-Đardini nadahnuća- ZTFF
Đardini nadahnuća nagrađeni na ZTFF-u
Tagged: , , , , , , , , ,