50. zagrebački salon arhitekture

Ovogodišnji jubilarni Zagrebački salon posvećen je arhitekturi i urbanizmu. Izložba ‘Dosljednost / Consistency’ selektora arhitekta prof. Hrvoja Njirića, održat će se u Zagrebu u Domu hrvatskih likovnih umjetnika (HDLU) od 1. do 18. listopada. Svečano otvorenje i dodjela nagrada su u četvrtak, 1. listopada u 19 sati.
50. zagrebački salon arhitektureU vrijeme trajanja 50. zagrebačkog salona bit će organizirana dva stručna vodstva za širu populaciju, kroz koje bismo voljeli približiti arhitekturu građanstvu. Prvo stručno predstavljanje bit će u subotu, 3.listopada u 11 sati u izložbenom prostoru prstena HDLU-a pod vodstvom selektora prof. Hrvoja Njirića, a drugo 17. listopada u 11 sati pod vodstvom Silve Kalčić, urednice kataloga 50. zagrebačkog salona.

Silva Kalčić bavi se suvremenom umjetnošću, arhitekturom i dizajnom kao predavač, znanstvenik i kustos. Završila je doktorski studij arhitekture i urbanizma na Sveučilištu u Zagrebu, Arhitektonskom fakultetu. Također je povjesničar umjetnosti i modni dizajner.

UHA


Dani Orisa
Dani Orisa 15

Tagged: , , , , , , , , , , ,