6. Midsummer Scene Festival: Početak s Romeom i Julijom

Najpoznatija Shakespeareova tragedija ‘Romeo i Julija’ po prvi put, u okviru Midsummer Scene Festivala, oživjela je na dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac. Iako je premijera pri kraju prvog čin prekinuta zbog ozljede gležnja jedne od glumica, Festival se nastavlja prema planu.Prekrasna kazališna kulisa okružena zidinama s neodoljivim pogledom na more savršeno se ukopila u intrigantnu ljubavnu tragediju obavijenu mržnjom obiteljskih zavadi. Talijanske šansone, autentični kostimi te nepogrešiva scenografija zavladali su Lovrijencem i najavili uzbudljive kazališne dane 6. Midsummer Scene Festivala.

Pod redateljskom palicom cijenjenog britanskog redatelja Seana Aite, glumački ansambl ‘Romea i Julije’ predvode Georgia Christodoulou kao Julija i Clement Charles kao Romeo. Ostale uloge u predstavi koja prikazuje povijesnu Veronu prožetu mafijaškim kontekstom i buntovnim tinejdžerima, igraju Jenni Lea-Jones, Nicholas Limm, Alexander Varey, Richard Emerson, Erica Gould, Mark Elstob i naš Filip Krenus. Za kostimografiju i scenografiju zaslužna je Maira Vazeou, a za dizajn svjetla Aleksandar Mondecar.

‘Kritike na pretpremijeru su izvrsne. Predstava je pravo osvježenje i veselimo se izvedbama koje su pred nama. Interes je zaista velik i očekujemo rasprodan festival. Nažalost, glumica Amanda Osborne prilikom izlaska na scenu u jednom je trenutku ozlijedila nogu. Midsummer Scene Festival nastavlja se večeras novom izvedbom u 21.30 sat!’, izjavila je festivalska producentica Darija Mikulandra Žanetić.

Šesto izdanje Midsummer Scene Festivala nastavlja se izvedbama ‘Romea i Julije’ na Lovrijencu svake večeri u 21.30 sat sve do 5. srpnja. Shakespeareova predstava pauzu će imati jedino u četvrtak, 27. lipnja kada će Festival po prvi put ugostiti jednu hrvatsku predstavu ‘Ja koja imam nevinije ruke’, monodramu o životu Vesne Parun, u režiji Ivana Lea Lema i izvedbi Vesne Tominac Matačić. Pred sam kraj Festivala, u subotu 6. srpnja u Kneževu dvoru održat će se ‘Cabaret Songs for Lovers (and Other Idiots)’ u izvedbi Sarah-Louise Young i pijanista Michael Roulstona. Festival će završiti u nedjelju, 7. srpnja koprodukcijom Midsummer Scene i Doma Marina Držića te kazališta Marina Držića s predstavom ‘Uncle Maroye Ree-examined’ u režiji Paola Tišljarića.

T. D.


Tagged: , , , , , , , , , ,