6. Sirius Open: Tenisači u kolicima

U organizaciji Teniskog kluba osoba s invaliditetom Sirius u Zagrebu će se održati 6. Sirius Open powered by Pharmakon, najveći teniski turnir za osobe u kolicima u Hrvatskoj.Sirius Open-tenisači u kolicimaTurnir se održava od 10. do 12. srpnja na terenima Zagrebačkog velesajma, a očekuje se sudjelovanje više od 30 tenisača i tenisačica s invaliditetom, koji dolaze iz cijelog svijeta. Sirius Open dio je međunarodnog UNIQLO Wheechair Tennis Toura, kao najveći hrvatski turnir među 160 turnira u više od 40 zemalja svijeta.

Hrvatsku će na ovom turniru predstavljati ukupno osam natjecatelja. Anto Joskić najbolje je rangirani hrvatski tenisač, a trenutno se nalazi na 114. mjestu ITF rang ljestvice. Na turniru će mu se pridružiti i Dražen Mikšić, Antonijo Arambašić, Jozo Miloš, Željko Kladarić, Ninoslav Krsnik, Zdenko Matić i Igor Ograjšek. Ovo je idealna prilika za hrvatske igrače da zbog blizine i praktičnosti, te domaćeg terena i publike prikupe važne bodove i podignu svoje mjesto na ITF ljestvicama.

Bojan Kovač, direktor turnira i predsjednik Teniskog kluba osoba s invaliditetom Sirius, izjavio je kako je ponosan što se turnir održava šestu godinu zaredom: ‘Unatoč svim financijskim problemima, uspjeli smo organizirati Sirius Open 2015. To jest mali, ali prijateljski turnir tenisača u kolicima. Svi organizatori su volonteri, strastveni ljubitelji tenisa, a najvažnije od svega nam je što težimo jednakosti. Naša misija je da ovim projektom pokažemo da sport ne poznaje granice.’

Teniski klub osoba s invaliditetom Sirius osnovan je 2009. godine, a već 2010. organizirao je prvo međunarodno natjecanje tenisača u kolicima. Od 2013. klub je član Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom, a ključni mu je cilj promocija tenisa u kolicima i privlačenje što većeg broja osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. Stoga svim zainteresiranim osobama Sirius pruža mogućnost treniranja tenisa u kolicima uz stručno vodstvo i individualan pristup. Sva potrebna oprema i treninzi na teniskim terenima Zagrebačkog velesajma su besplatni.

M. J.

Tagged: , , , , , , , , , ,