7. Dani švoja u sjeverozapadnoj Istri

7. Dani švojaKonobe i restorani na području Umaga, Novigrada, Buja i Brtonigle do kraja studenoga domaćini su sedmih Dana švoja, gourmet manifestacije koja na jedinstven način predstavlja bogatstvo okusa jedne plemenite ribe.

Manifestacija je posvećena listu, ribi koja se u sjeverozapadnoj Istri naziva švoj i koja vrhunske kuhare neprestano nadahnjuje na nove kreacije.

7. Dani švoja-MatisTijekom Dana švoja, vodeći kuhari sjeverozapadne Istre svojim gostima nude menije s najmanje četiri slijeda na bazi lista, a uz njih se poslužuju kvalitetna lokalna vina i maslinova ulja.

Detaljan program manifestacije u Zagrebu su, u Matis Absolut Loungeu, predstavili Dario Penco, predstavnik klastera sjeverozapadne Istre, Nado Badurina, vlasnik restorana Badi iz iz Lovrečice, Moris Damiani, šef kuhinje restorana Badi, Neš Sinožić iz Lagune Novigrad i Marko Roknić, predstavnik vinarije Kozlović.

404 agency / Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,