7. Međunarodni festival KotorArt

7. Međunarodni festival KotorArt bit će svečano otvoren 24. lipnja na Trgu ispred katedrale Sv. Tripuna, nastupom Crnogorskog simfonijskog orkestra pod dirigentskom palicom maestra Grigorija Kraska.
KotorArtNa svečanom otvaranju, uz kreativno sudjelovanje brojnih sudionika, KotorArt predstavit će se kao najkompleksniji i najkvalitetniji umjetnički festival u Crnoj Gori. Do 14. kolovoza nastupit će oko tisuću umjetnika, izvođača i predavača kroz sedam festivalskih segmenata: Festival klapa Perast, Kotorski festival pozorišta za djecu, KotorArt Teatar, KotorAPSS, Don Brankove dane muzike, SeaRock i Pjacu od filozofa.

Tijekom 52 festivalska dana na 22 lokacije u Kotoru, Perastu i Risnu, bit će izvedeno preko stotinu programa, sa  sudionicima iz 18 zemalja (Crna Gora, SAD, Italija, Hrvatska, Norveška, Bosna i Hercegovina, Srbija, Njemačka, Brazil, Velika Britanija, Slovenija, Španjolska, Švicarska, Austrija, Rusija, Izrael, Belgija i Grčka).

Koordinator ovogodišnjeg KotorArta, Ratimir Martinović, naglasio je da festival i uz nešto manji ovogodišnji budžet, zadržava iznimno visok umjetnički nivo, po čemu je prepoznat ne samo u Crnoj Gori, nego i u regiji. Martinović je kazao da su festivalu prethodile vrlo opsežne i temeljite pripreme, što je rezultiralo, između ostalog, i nikad dužom listom sponzora i partnera, novim vizualnim identitetom, inoviranim marketinškim pristupom, ustanovljavanjem vlastite video produkcije, boljom unutrašnjom organizacijom, te kvalitetnijim dijalogom s osnivačima.

K. T.


Mario Vargas Llosa

Mario Vargas Llosa u Crnoj Gori

kotor-monografija

Kotor – monografija

Tagged: , , , , , , , , , ,