8th Zagreb International Blues Festival

Osmo izdanje Zagreb International Blues Festivala (ZIBF) od 23. do 27. svibnja donosi šest koncerata na pet različitih lokacija te pet dana vrhunskog bluesa u izvedbi osam domaćih i stranih izvođača.Već tradicionalno, održat će se i ‘koncert u gostima’, ove godine u pulskom klubu Rock Caffe. Specijalna poslastica 8th ZIBF-a je čovjek koji je učio svirati Jimija Hendrixa, koji je svirao s Willijem Dixonom, Otisom Rushom, Guitar Slimom i Rayom Charlesom, hodajuća blues legenda – Guitar Shorty. On će u Hrvatskoj održati dva nastupa – u petak, 26. svibnja u Rock Caffeu u Puli, a dan kasnije u zagrebačkom klubu Hard Place.

Domaće blues snage nastupaju u iznimno jakom sastavu. U utorak, 23. svibnja u Hard Placeu, festival otvaraju BE HA VE, Tomislav Goluban, Boris Hrepić Hrepa i Ben Dover. Ta uvodna večer 8th ZIBF-a prigodno je nazvana ‘Play a blues for me – Tribute to Buha’, a tradicionalno je posvećena nikad prežaljenom Draženu Buhinu Buhi, osnivaču Hrvatskih blues snaga i idejnom pokretaču festivala.

U srijedu, 24. svibnja u zagrebačkom klubu Mojo nastupit će Tomislav Goluban Trio, aktualni pobjednik Croatian Blues Challengea u obje kategorije i naš ovogodišnji predstavnik hrvatskog bluesa na najvećem svjetskom blues natjecanju – International Blues Challengeu u Memphisu.

Četvrtak, 25. svibanj je rezerviran za eksplozivnog vinkovačkog bluesera Igora Djekea i njegov elektronski blues projekt Harp Explosion, koji će svirati u Rockmarku.

Petak donosi jedan novitet – prvi put u povijesti ZIBF-a održat će se radijski nastup uživo.

Na Radio Studentu, u emisiji 3600 sekundi, s početkom u 20 sati čast da probije led je pripala sastavu Mićo i Mačke.

H. P.


7. Zagreb International Blues Festival


BeBlue pobjednik 7th Croatian Blues Challengea


5th Croatian Blues Challenge u Puli


Tagged: , , , , , , , ,