9. BIT (Blind in Theatre) u Zagrebu

U Zagrebu će se od 12. do 17. listopada održati 9. međunarodni festival kazališta slijepih i slabovidnih BIT (Blind in Theatre), čiji se organizator Vojin Perić, inače ravnatelj Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život, obratio javnosti na originalan način.9. Blind in Theatre (BIT)U vrijeme stranačkih prepucavanja, predizbornih tragikomičnih skečeva i obećanja koja će uglavnom prerasti u ludom radovanja, jedva da ima mjesta za kulturu, za rezultate višemjesečne muke i truda, za iluzije koje će nam pored grube stvarnosti pokušati zaviriti u dušu i oplemeniti je. Unatoč reprizi kolektivne svijesti kako treba glasovati protiv, jer se nema Za koga, te stupcima i ekranima punim kriznih žarišta, skrećemo pozornost na jedan kulture, i socijalne osjetljivosti vrijedan događaj koji će svojim sedmodnevnim trajanjem oplemeniti zagrebačku kazališnu publiku i po deveti put donijeti Hrvatskoj jedinstvenost u svijetu.

Naime!
Kao što smo vas već informirali, od 12. do 17. listopada u Zagrebu se održava 9. međunarodni festival kazališta slijepih i slabovidnih, BIT (Blind in Theatre), na kojemu će nastupiti grupe iz Estonije, Slovačke, SAD-a, Velike Britanije, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske. Na sve ove predstave osuđena je Scena Vidra, u Draškovićevoj 80, a svi posjetitelji bit će nagrađeni ‘ne-viđenim’  užitkom. Na svečanom otvaranju festivala, 12. listopada u 19.30 sati, očekuje se dolazak velikog broja dužnosnika, kao i osoba iz kulture…
Molim još jednom, u ime najstarijeg kazališta slijepih u svijetu da svi oni koji stoje iza kamera, ispred mikrofona i s pisaljkama u rukama, izvijeste o ovom događanju suptilnu hrvatsku javnost, kako bi i oni s margine zasjali punim sjajem reflektora i pretočili svoje iluzije u stvarnost publike.
Hvala!

Vojin Perić

Tagged: , , , , , , , , , ,