9. Noć kazališta: Izuzetan interes publike i medija

Ovogodišnja 9. po redu Noć kazališta pokazala je veliki interes gledatelja za sve programe koje su pripremili sudionici, a njih je ove godine bilo najviše do sada, 142 kazališta i to javnih i nezavisnih kazališnih družina, drugih javnih ustanova i amaterskih skupina.Pedesetak mjesta u noći ‘drame, komedije, života, kazališta’ pokazali su vitalnost ove manifestacije i tako najavili početak priprema za sljedeću godinu na kojoj svi očekuju nove pomake i uključivanje još većeg broja partnera.

U 48 mjesta i gradova izveden je 141 kazališni program, od toga najviše kazališnih predstava, a uz njih i 50-ak popratnih programa kao što su izložbe, otvorene probe, koncerti, razgledavanje kazališnih prostora…

Među izvedenim programima izdvajamo četiri kazališne premijere i pet inozemnih gostovanja. U mnogim mjestima manifestacija trajala i kroz više dana (Beli Manastir, Karlovac, Koprivnica, Požega , Rijeka, Zagreb i Vukovar), a održala se po prvi put u Loboru, Kninu, Novom Marofu i Novoj Gradiški.

Broj posjetitelja ne može se točno odrediti zbog velikog broja slobodnih programa bez naplate, ali i ove godine interes je bio jako dobar. Prema aktualnim podacima procjenjuje se kako se radi o gotovo 40.000 posjetitelja koji su nazočili svim priređenim programima.

Organizatori se zahvaljuju svim umjetnicima i sudionicima na programskom doprinosu, Ministarstvu kulture, Gradu Zagrebu, Turističkoj zajednici grada Zagreba, lokalnim zajednicama na potpori, medijima na kvalitetnom praćenju i najavi manifestacije te osobito publici zbog koje i postoji Noć kazališta.

N. M.


Tagged: , , , , ,