Advent u Muzeju za umjetnost i obrt

MUO radionicaAdvent u Muzeju za umjetnost i obrt (MUO), osim četiri izložbe (Saša Šekoranja: Višeglasje, Marijina industrija ljepote, Etno svijeta – dio programa Modnog ormara, Slaven Tolj: Citius, Altius, Fortius), ponudio je niz zabavnih i edukativnih programa kako bi posjetiteljima svih uzrasta ponudio ugođaj u kojem se njeguje kreativnost i zajedništvo.

Izložbu ‘Višeglasje’ posjetilo je više od 60 organiziranih grupa djece od vrtićkog do srednješkolskog uzrasta. Inspirirani biljnim instalacijama Saše Šekoranje, tušem i perom radili su ‘biljne’ ukrase za zajednički bor – 4 metarsku piramidu koja stoji u atriju muzeja i već je gotovo sva okićena crtežima s radionica.

Svi vrijedni crtači čijim je crtežima okićen muzejski bor, dobit će zasluženo mjesto na Noći muzeja 30. siječnja 2014. – njihova će imena biti ispisana na jednom od zidova muzeja. I tijekom zimskih školskih praznika MUO će održavati svakodnevne kreativne radionice od 10 do 14 sati.

Na Slatkim radionicama brojna su djeca pekla božićne kolačiće uz prave slastičarke iz slastičarne Grdelin. Svaki adventski četvrtak u slatkim i mirisnim radionicama djeca su dobivala svoje male pregače, rukavice i ono najvažnije -savjete pravih slastičarka kako napraviti fine i mirisne božićne kolačiće koje na kraju ponosno nose kući. Neki od malih polaznika postali su vjerni pomagači i nakon tri uzastopna dolaska na radionice, postali su pravi majstori u izradi sitnih blagdanskih kolača.

Kroz MUO su prošetali Sveti Nikola i Djeda Mraz i darivali djecu. Ansambl Antiphonus, uz gosta Edina Karamazova, održao je nezaboravan koncert pod svijećama i na kraju nagradio brojnu publiku starim hrvatskim adventskim napjevima.

U četvrtak je bilo posebno veselo, jer je oko podneva u muzej ušla 5000. posjetiteljica Šekoranjine izložbe Vanda Briški i na poklon dobila potpisanu majicu zagrebačkih Medvjeda. Dar je došao u prave ruke, jer cijela njezina obitelj vjerno prati sve utakmice hokejaša Medveščaka, a suprug i sin do sada nisu propustili niti jednu. Majicu će dobiti suprug koji u subotu ima rođendan.

Izložbe ostaju otvorene i tijekom siječnja 2014. godine.

PRiredba

Pročitajte još: MUO: Višeglasja Saše Šekoranje

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,