Ana Dumančić: Pravi se da si normalna

Promocija doktorske krimi-komedije ‘Pravi se da si normalna’ autorice Ane Dumančić, održat će se u utorak, 5. prosinca (19 sati) u Znanje Bookshopu (Gajeva 1, Zagreb).Roman ‘Pravi se da si normalna’, u izdanju Beletre, komično je zakrivljeno zrcalo koje prikazuje suvremenu otuđenost i šutnju u obiteljima i radnim sredinama, koja postaje plodno tlo za nametanje lažnih identiteta i sadržaja.

Mlada, marljiva urologinja, koja svoj posao obavlja savjesno, održavajući na okupu i svoju malu obitelj, radi u bolnici u koju dolazi nova liječnica. Došljakinja je vrlo atraktivna i lako sklapa poznanstva, tako da brzo postaje vrlo omiljena na odjelu hitne i u cijeloj bolnici.

Budući da je radila u inozemstvu, ističe se iskustvom u marketingu zdravstvenih ustanova i zaplet počinje kad organizira akciju prikupljanja novca za male teško oboljele pacijente, u kojoj sudjeluje cijela bolnica.

Ana Dumančić radnju svog romana vodi strelovito brzo, tako da čitatelj jedva stiže pratiti komediju koja se pred njim odvija. Njezina komika je višeslojna i osim situacijama u koje dovodi svoje likove, smijemo se i njihovim slabostima koje bezuspješno skrivaju, potragama za autoritetom i zatomljenim emocijama čije skrivanje postaje navika.

Prešutni dogovor o minimumu komunikacije koriste vješti manipulatori koji nameću vlastite interese. Žrtve neće ni posumnjati da su prevarene, osim ako nije srušena koncepcija njihove vlastite prijevare.

S. P.

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,