Ana Rucner: Humanitarni Pirati s Kariba i Đelem đelem

U osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu naša vrsna violončelistica Ana Rucner predstavila je repertoar svojih obljetničkih koncerata: 15 godina ljubavi za radost djece u Baranji, koje organizira u suradnji s Rotary klubom Zagreb Maksimir.Pozornica zagrebačkog HNK (19.3) , a nakon nje i osječkog HNK (23.3) postat će svojevrstan vremeplov koji će posjetitelje odvesti do Aninih glazbenih početaka, nagrađivanih turističkih spotova, no i podsjetiti na popularne melodije iz vječnih filmova. Podršku ovim humanitarnim koncertima u Osijeku pružili su Osječko-baranjska županija i Grad Osijek, u čije ime su se obratili župan Vladimir Šišljagić i zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham.

Kako bi barem na nekoliko trenutaka dočarali atmosferu i glazbu koja očekuje posjetitelje koncerata, Ana je zasvirala ‘K’o lijepi san’ i ‘Čardaš’ s HKUD-om Osijek 1862., s kojima je već snimila jedan od turističkih spotova ‘Drmeš pleše cijeli svijet’.

‘Ljubav i brižnost prema drugima ono je što krasi Anin karakter stoga je odlučila prihod s ovog, no i zagrebačkog koncerta, darivati udrugama Baranjski leptirići za nabavku medicinskih pomagala i Prijatelji sv. Martina za pomoć ugroženim obiteljima te dječjem vrtiću Radost iz Darde i Društvenom domu u Popovcu za izgradnju dječjeg igrališta. Ana je vrlo uspješno spojila glazbene kvalitete i ljepote Hrvatske, a predstavljanjem turističkih spotova ‘Drmeš pleše cijeli svijet’ i ‘Kopački rit u ritmu bolera’ postigla je zapaženi uspjeh i približila posjetiteljima diljem Svijeta ljepote Slavonije i Baranje. Stoga pozivam sve Slavonce i Baranjce da dođu na koncerte i pomognu’, napomenuo je župan Šišljagić.

Na osječkoj pozornici Ana će ugostiti Danijelu Pintarić, nagrađivanu solisticu zagrebačkog kazališta Komedija, a ljubavnu će bol dočarati kroz glazbu, uz svog kolegu, mladog akademskog glazbenika, Ivana Jelića. Ljubitelji filmske glazbe doći će na svoje i uživati u glazbi iz ‘Pirata s Kariba’, ‘Pulp Fictiona’, ‘Čarobnjaka iz Oza’, no i osjetiti strast Vivaldijeve ‘Oluje’ i Beethovenove ‘Ode radosti’.

Romska glazba oduvijek je oduševljavala mladu čelisticu, no tek je nedavno pronašla veliku motivaciju te u suradnji s Filipom Gjudom i njegovim bendom te nezaobilaznim vokalnim ansamblom Arije pripremila aranžmane sjajnih romskih izvedbi kao što su ‘Ederlezi’, ‘Đelem đelem’ i ‘Kiko kiko’. Za potpuni doživljaj uz bend pobrinut će se i gudači i puhači, a u jednom trenutku na pozornici će biti čak četrdesetak izvođača. Posjetitelji će na koncertima premijerno pogledati i dokumentarac redatelja Jakova Sedlara, koji govori o Aninih prvih 15 godina karijere i ostvarenju snova.

Karte za osječki koncert moguće je kupiti online putem sustava Eventim te u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, a svaki kupac uz ulaznicu dobiva na poklon i CD Ane Rucner s uspavankama ‘Za male anđele’. Svi koji bi se željeli uključiti u humanitarnu akciju, mogu uplatiti sredstva na poseban donatorski račun: Primatelj: Ana Rucner, Zagreb, IBAN: HR3823600001502021406, Opis: Donacija za radost djece u Baranji.

Na www.anarucner.com/15godina moguće je saznati više informacija o koncertu te kupiti CD ‘Za male anđele’, a sav ostvareni prihod od prodaje CD-a također se donira u ovoj humanitarnoj akciji. Ana će ovih dana posjetiti nekoliko baranjskih obitelji slabijeg imovinskog stanja, kojima je, u zajedničkoj akciji Kauflanda i Crvenog križa osigurana materijalna pomoć.

H. K.


Humanitarni koncerti Ane Rucner za djecu u Baranji

Drmeš: Ana Rucner i HKUD Osijek 1862
Tagged: , , , , , , , , , , , ,