Ana Rucner i Matej Meštrović: Vivo espressivo u Umagu

Donatorski koncert Ane Rucner i Mateja Meštrovića  pod nazivom ‘Vivo espressivo’ oduševio je do posljednjeg mjesta ispunjenu Župnu crkvu u Umagu.

Energija i emocije koje se rijetko dožive obilježile su prekrasnu večer ovog nezaboravnog glazbenog putovanja u nesvakidašnjem sakralnom ambijentu iz baroknog doba. U dvosatnom koncertu Ana i Matej izveli su najljepša djela klasične glazbe, a posjetitelje je posebno oduševila skladba ‘Dolcello Mediterana’ koju je Matej skladao upravo za Anu.

‘Zahvaljujem organizaciji Lions i svima koji su nam u ovo izazovno vrijeme pandemije koronavirusa omogućili da zajedno uživamo u prekrasnoj glazbi. Veseli me što mi glazbenici svojim radom možemo pomoći drugima i sretna sam što smo ovim koncertom pomogli divnoj mladoj umjetnici’, istaknula je Ana Rucner.

Posebno emotivan trenutak bio je nastup mlade pijanistice Larise Rojnić. Ova mlada glazbenica iz Buja studentica je druge godine na Sveučilištu Universitat fur Musik und darstellende Kunst u Grazu, a želja joj je ostaviti trag u klasičnoj glazbi. Svoje umijeće pokazala je umaškoj publici, a za prekrasne izvedbe publika joj je poklonila zaslužene ovacije.

‘Iznimno sam ponosna što sam imala priliku nastupiti u društvu ovako velikih umjetnika kojima se divim. Potrudila sam se pokazati najbolje od onog što sam do sada naučila. Od srca zahvaljujem organizaciji Lions, svim partnerima, Ani i Mateju te prekrasnoj publici koji mi pomažu na putu ostvarenja mojih snova’, izjavila je Larisa Rojnić.

Ostvarenje Larisinih snova upravo je vodilja ovogodišnjeg donatorskog koncerta. Njezinu školovanju već godinama pomaže Lions klub Novigrad, a organizaciji ovogodišnjeg koncerta priključili su se i dali najveći doprinos Grad Umag te Ustanova Festum. Sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen je Larisinu daljnjem školovanju.

‘Ponosan sam što smo zajedno uživali u ovakvoj prekrasnoj ljetnoj glazbenoj večeri. Nema ljepšeg osjećaja od poklanjanja kvalitetne glazbe, a zauzvrat primanja najljepših osmijeha sretne publike. Rasprodanim koncertom ostvarili smo svoj cilj, a Hrvatska je bogatija za jednu umjetnicu koja će uz našu zajedničku pomoć sasvim sigurno dosegnuti najviše svjetske razine’, zaključio je Matej Meštrović.

A. N. / Foto: Neven JurjakTagged: , , , , , ,