Ana Rucner: Koncert u Ženevi

Ana Rucner pridružila se mnogim poznatim glazbenicima poput Anne Netrebko, Jose Carrerasa, Dmitrija Hvorostovskya, Gorana Bregovića koji su imali prilike nastupati u čuvenoj dvorani Victoria Hall u Ženevi.
Ana Rucner-ŽenevaVictoria Hall je sagrađena između 1891. i 1894. godine i od tada plijeni svojom posebnošću i veličanstvenom akustikom. Svoj status je potvrdila pozicioniravši se na četvrto mjesto najvažnijih znamenitosti u Ženevi po Trip Advisoru.

Ana Rucner ugostila je Rucner kvartet s kojima je u prvom dijelu koncerta izvela klasični repertoar preferirajući hrvatske skladalje poput Matza i Uhlika te Albinonija, Piazzole i drugih. Posebno iznenađenje je bilo kada je na pozornicu izišao virtuoz Peter Soave na harmonici s kojim su svi zajedno izveli ‘Libertango Astora Piazzolle’.

U drugom dijelu, Ana je ugostila Bernardu Bruno, pobjednicu Šibenskog festivala šansona koja je otpjevala skladbu ‘Please come’, s kojom se natječe na švicarskom izboru za Eurosong.

Potom je nastavila u svom klasičnom rock izdanju. Ana, električno violončelo, svjetski popularne skladbe i ogroman video ekran na kojem su se izmjenjivale scene hrvatskih ljepota, kulture i tradicije bilo je nesvakidašnje iskustvo za posjetitelje. Posebno je iznenadila kada je najavila ‘Odu radosti’ koja je dobila 13 svjetskih nagrada i odšetala u publiku uz izjavu: ‘Ovaj video i skladba je toliko poseban trenutak da ga želim doživjeti iz vaše perspektive. Opustite se i uživajte u četiri minute najljepših kadrova Hrvatske’.

Koncert su posjetili Arthur Grigoryan, veleposlanik Republike Armenije koji je posebno uživao u ‘Plesu sa sabljama, Alexandre Komarov, konzul stalne misije Rusije pri UN-u, Ding Tianyi iz misije Kine pri UN-u, Aleksandar Heina, hrvatski veleposlanik u Švicarskoj, Ivica Jelinek i mnogi drugi.

Nakon koncerta Ana Rucner je više od dva sata potpisivala kartice oduševljenim posjetiteljima. Napokon kada je sve završilo, puna dojmova, izjavila je medije: ‘Večeras sam ostvarila svoj san svirajući u jednoj od najprestižnijih dvorana na svijetu. Godinama sam se pripremala za ovaj trenutak. Promocija hrvatskih ljepota i kulture je postalo dio mene i time se ponosim.’

N. M.


Pročitajte još: Ana Rucner promovirala Vječne uspavanke , Ana Rucner: Drmeš pleše cijeli svijet


 

Tagged: , , , , , ,