Ana u Gradu: Spektakl s filmskom glazbom

Nakon sjajnog koncerta u nedjeljno jutro na Srđu, gdje su Ana Rucner i njezina majka Snježana u društvu mnogobrojnih posjetitelja dočekale prve zrake sunca, vrata je otvorilo i kazalište Marin Držić.
Ana Rucner-filmska glazbaNakon četiri koncerta u četiri dana, na kojima su uživali Dubrovčani i njihovi gosti, kazalište postalo prava filmska pozornica na kojoj je održan peti finalni koncert ovogodišnjeg festivala. Ana Rucner u suradnji sa Simfonijskim orkestrom iz Mostara, ritam sekcijom iz Sarajeva te solistima Lucijom Zovko, Ivom Jurićem i Anđelom Ljubić izvodila je najpopularnije skladbe iz poznatih svjetskih filmova. Uz atraktivan performance Ana je dočarala scene iz najpoznatijih filmova kao što su ‘Pulp Fiction’, ‘Schindlerova lista’, ‘Čarobnjak iz Oza’, ‘U registraturi’, ‘Pirati s Kariba’, Kum’…

Dirigentsku palicu preuzeo je mladi mostarski dirigent Damir Bunoza, a pod mentorstvom dugogodišnjeg ravnatelja Zagrebačke filharmonije, Mostarca Miljenka Puljića. Na kraju su im se pridružili i svi gosti glazbenici kao i djeca iz dječjeg doma Maslina koji su vjerni Anini prijatelji.

Koncert je posjetio i dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, kojemu je Ana osobno zahvalila za dugogodišnju potporu festivalu, a među gledateljima se moglo primijetiti mnoge zaljubljenike u filmsku glazbu koja je u ovakvoj izvedbi doista bila pravi doživljaj.

‘Svake godine pred festival imam tremu jer mi je jako stalo da Dubrovčanima pružim ono najbolje. Jako sam sretna zbog dobijene podrške od strane Grada, no i svih posjetitelja koji su se rado odazvali i posjetili svih pet koncerata. Želim zahvaliti svim sponzorima bez kojih ovaj projekt ne bi bio moguć, kao i agenciji Dubrovnik PartneR i modnoj dizajnerici Andreji Zvono Design. Od srca želim dragoj Mari Maltarić, s kojom smo bili u mislima tijekom cijelog festivala, brzo ozdravljenje.

Ove je godine na festivalu Ana u Gradu, autorskom projektu Ane Rucner, održano pet koncerata na kojima je ugostila sjajne strane glazbenike: Olivera Poola, pijanista iz Velike Britanije, Lucu Lucinija i Maria Stefana Pietrodarchija iz Italije te svoju majku Snježanu Rucner. Ana svake godine prihod s koncerata donira u humanitarne svrhe, a ove godine njezin je izbor bila mlada Dubrovkinja Mara Maltarić, također glazbenica pa će se novac od prodanih karata donirati za njezino liječenje.

H. K. / Foto: Zoran Marinović


 

Ana Rucner i Snježana Rucner
Ana i Snježana Rucner: Pozdrav ljetnom suncu


Ana Rucner-Park Orsula-Dubrovnik

Ana u Gradu: Koncert na Orsuli

 

Tagged: , , , , , , , , , , , ,