Andrea Andrassy i Kristina Wolsperger Danilovski u Ženskoj priči

U novom izdanju književne večeri ‘Ženska priča’, održane u kavani Johann Franck u organizaciji Centra za kreativno pisanje (CeKaPe), voditeljica Marijana Perinić ugostila je spisateljice Andreu Andrassy i Kristinu Wolsperger Danilovski.
Kristina Wolsperger Danilovski, Marijana Perinić i Andrea AndrassyToplu svibanjsku večer ‘Ženske priče’ otvorila je Kristina Wolsperger Danilovski, magistrica kemije koja je, odlazeći 2009. u Dansku, znala da je čeka drugačiji život, ali nije ni sanjala koliko može biti drugačiiji i da će, zahvaljujući iskustvima koje je doživjela, zakoračiti u svijet književnosti i otkriti talent za pisanje. Sudar kultura, izgubljenost u različitostima, ponekad šok i nevjerica zbog razlika u mentalitetu i kulturi; od odgoja djece, poslovnih i prijateljskih odnosa pa sve do načina života, samo su mali dio trogodišnjeg iskustva koje je boraveći u Kopenhagenu dijelila dopisujući se mailovima s prijateljicama u Hrvatskoj. Po povratku u Zagreb, ti su mailovi postali impuls i radni materijal za knjigu ‘Danci i stranci’ koju je objavila u vlastitoj nakladi i koja je vrlo brzo postala jedna od najčitanijih knjiga u Hrvatskoj. Kristinina publika s velikim je pljeskom nagradila jednu priču iz knjige koja će sasvim sigurno doživjeti i drugo izdanje, a njezini vjerni čitatelji s nestrpljenjem očekuju novu knjigu.

Andrea Andrassy, talentirana stand-up komičarka, kolumnistica, radijska voditeljica i autorica knjige ‘Dnevnik gradske cure’ u svemu što radi želi biti svoja, originalna i jedinstvena. A da u tome uspijeva dokaz je njezina iznimna popularnost koju je stekla na različitim područjima. Od prvog nastupa u Zagrebačkom studiju smijeha, gdje je do 2012. bila članica stalne postave pa do nastupa po londonskim klubovima i diljem Velike Britanije preko radijske karijere na Anteni Zagreb i zagrebačkom Prvom radiju, do prve knjige. Svestranost  i ljubav prema književnosti i pisanju Andrea Andrassy razvija u  tjednoj web kolumni ‘Dnevnik gradske cure’, a istoimena knjiga koja je u izdanju Naklade Ljevak objavljena 2015., trenutno je najprodavanija u Hrvatskoj. Prepuna kavana Johann Franck dokaz je da je gradeći svoju originalnost i jedinstvenost u svemu što je radila, stekla brojne obožavatelje koji su odlomak iz Andreine knjige pozdravili velikim pljeskom.

U  dva sata zanimljivog razgovora s gošćama i publikom, Marijana Perinić još jednom je dokazala da interes za  ‘Žensku priču’ i sjajne, talentirane žene sve više raste. Stoga ‘Ženska priča’ i u lipnju nastavlja s novim pričama i novim gošćama.

P. R. / Foto: CeKaPe


Pročitajte još:

Andrea Andrassy Ženska priča: Andrea Andrassy i Kristina Wolsperger Danilovski
Nenad Rizvanović, Dina Plevnik, Andrea Andrassy i Hrvoje ŠalkovićAndrea Andrassy promovirala Dnevnik gradske cure
Andrea Andrassy
Tagged: , , , , , , , , , ,