Andrew Gaskin: Glavni chef Maistra luksuznih hotela

Maistra je kuhinjama svojih luksuznih hotela pridružila novo pojačanje, Andrew Gaskin iz Velike Britanije preuzeo je mjesto glavnog chefa kuhinje u hotelima Monte Mulini, Lone i u nedavno otvorenom boutique hotelu Adriatic u Rovinju.
Andrew GaskinSvoju bogatu karijeru, koja je započela prije 35 godina, gradio je u brojnim restoranima u Aziji, Africi, Francuskoj i Italiji. Surađivao je sa svjetski poznatim kuharima s Michelinovim zvjezdicama Michelom Rostangom i Fulviom Pierangelinijem, bio je dio timova u restoranima s Michelin zvjezdicama u Rimu (1 zvjezdica), Monte Carlu i Parizu (2 zvjezdice) te u Brayu, Velika Britanija (3 zvjezdice), a večere je pripremao za mnoge slavne osobe, među kojima i za kraljicu Elizabetu II. na CHOGM na Malti.

Svoj stil kuhanja opisuje kao inovativan, lagan i nadahnut Mediteranom, uz korištenje sezonskih lokalnih namirnica. U tome su ga nadahnuli njegov profesor Hubert iz kulinarske škole koji mu je dao osnovno znanje, Marco Pierre White čiju predanost visokoj kvaliteti i savršenstvu iznimno cijeni te Heston Blumenthal zbog svoje kreativnosti i stalnog preispitivanja svih aspekata kulinarstva).

Kao chef kuhinje luksuznih hotela Maistre, Gaskin je zadužen za obuku i usavršavanje pojedinih timova, nadzor kvalitete kao i unaprjeđivanje kulinarskih ideja. Pritom usko surađuje s glavnim kuharima restorana spomenutih hotela – Radovanom Blagićem (Monte Mulini), Teom Ivaniševićem (Lone) i Nikolom Hreljom (Adriatic) – od kojih se svaki može pohvaliti višegodišnjim iskustvom stečenim u Hrvatskoj i inozemstvu.

‘Moj me životni put, uz brojna manja skretanja iz velegrada kakav je London, doveo do jadranske obale u prekrasan mali grad Rovinj. Radujem se izazovu daljnjeg razvijanja i unaprjeđivanja kulinarske ponude u hotelima tvrtke Maistra. U tom pogledu veliku važnost pridajem upotrebi samo najboljih, lokalnih sastojaka u proizvodnji dobavljača koje sam osobno u suradnji s Radovanom, Teom i Nikolom odabrao’, kaže Gaskin dodajući da svaki restoran ima vlastitu priču koja se oslanja na ljude koji stoje iza njega: kuhari, poljoprivrednici, ribari… a sve to bit će uklopljeno u bogato međunarodno iskustvo koje donosi sa sobom. Na pitanje što želi postići svojim kuhanjem, Andy kratko odgovara: ‘Sretne goste, to mi je primarni cilj’.

Andrew Gaskin osvojio je dvije srebrne medalje Svjetskog kulinarskog prvenstva Scothot (topla i hladna kuhinja), a kod kuće na talijanskoj Sardiniji ima brojne pehare i medalje iz vremena kad se natjecao u Salon Culinaires diljem Europe.

Više informacija o novom chefu nalaze se u novom broju MCM magazina

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,