Ansambl Lado najavljuje spektakl u Spaladium Areni

Glazbenom izvedbom pjesme ‘Božić ide uz ulicu’, Ansambl narodnih pjesama i plesova Hrvatske Lado najavio je predbožićni spektakl u splitskoj Spaladium Areni. Prvakinja Ansambla Dijana Banek zasjala je u prekrasnoj izvornoj nošnji Boke kotorske te stihovima predstavila dašak glazbeno-plesne čarolije koja se očekuje 1. prosinca.Splitska publika na velikom predbožićnom spektaklu uživat će u cjelovečernjem glazbeno-plesnom programu ‘Ispod duba stoljetnoga’. Doživljaj prekrasne večeri kulture upotpunit će stoljetne narodne nošnje čija ljepota oduzima dah i obećava nezaboravnu reviju hrvatske narodne baštine.

‘Povratak u Arenu nas veseli iz razloga jer je prošle godine atmosfera zaista bila fantastična, publika je izvrsno reagirala i naši umjetnici su bili oduševljeni. Nakon dugo, dugo godina nisu plesali u Splitu i to im je bila prilika pokazati novi, plesni program. Ove godine dolazimo s jednim skroz drukčijim umjetničkim programom, Ispod duba stoljetnog, koreografije koje Lado do sada nije izvodio, te koje smo obukli u novo, lijepo produkcijsko ruho koje je do sada vidjela kanadska publika. Mislim da će Splićani zaista imati prilike uživati u jednom stvarno lijepom, dobrom folklornom spektaklu. Tome se veselim ja i svi izvođači, njih više od 40!’, izjavio je ravnatelj Ansambla Lado, Krešimir Dabo.

Koncert u Spaladium Areni bit će praćen spektakularnom, inovativnom produkcijom čiji spoj s kulturnim programom Ansambla Lado postavlja nove temelje kulturoloških događanja i izvornost hrvatskog folklora predstavlja na potpuno novi, umjetničko-kreativni, suvremeni način. Koncert su između ostalih predstavili zamjenik župana Splitsko – dalmatinske županije Luka Brčić, Siniša Mikačić iz županijskog TZ-a te Mariana Pivalica iz TZ Grada Splita.

‘Splitska publika jako je dobro reagirala na program Ansambla Lado u što smo se mogli uvjeriti prošle godine u Spaladium Areni. Nadam se da će s ovim novim programom Ansambl Lado ponovno pokazati kako je vjerna perjanica hrvatskog folklora. Pozivam sve Splićanke i Splićane da nam se pridruže 1. prosinca na ovom kulturnom spektaklu’, zaključio je organizator koncerta Denis Pletikosa.

T. D.


Lado oduševio 7000 posjetitelja u Areni Zagreb

Tagged: , , , , , , , , , ,