Ansambl Lado oduševio 4000 Splićana

Ansambl narodnih pjesama i plesova Lado na velikom koncertu ‘Čuvajmo naše blago’ predstavio je najljepše od hrvatske kulturne baštine i oduševio više od 4000 posjetitelja u ispunjenoj Spaladium Areni.Lado je u Splitu nastupio nakon iznimno uspješne turneje po Kanadi. Dvosatni nastup u kojem su umjetnici ansambla na nesvakidašnji, moderan način, dočarali potpuno novu dimenziju izvorne ljepote hrvatske kulture, još jednom je pokazao kako se imamo čime ponositi.

‘Kao i prošle godine, splitska je publika ponovno nosila Ansambl Lado. Bio je doista doživljaj koji ćemo dugo pamtiti. Nadamo se ponovnom susretu s ovom divnom publikom!’, izjavio je Andrija Ivančan, umjetnički voditelj Ansambla Lado.

Na impresivnoj pozornici površine 250 m2, uz vrhunsku scenografiju, zvuk i osvjetljenje, Lado je izveo cjelovečernji program ‘Ispod duba stoljetnoga’ u kojem je prikazao kulturnu povijest iz brojnih krajeva Hrvatske. Uz pjesmu, ples i modernu produkciju koja pruža jedno novo svjetlo ovoj umjetnosti, nezaboravnu kulturnu čaroliju dočarala je revija narodnih nošnji starijih od sto godina.

‘Osobito nam je drago biti ponovno u Splitu. Inspirativno je nastupiti pred tolikom publikom. Izvođači su oduševljeni, kao vjerujem i publika s našim programom koji smo prvi put izveli u Splitu!’, izjavio je ravnatelj Ansambla Lado, Krešimir Dabo.

T. D. 
Tagged: , , , , , , , , , , , ,