Ansambl Lado: Probe pred nastup u Areni Zagreb

Za čuveni ansambl Lado svi smo čuli. Mnogi su uživo vidjeli njihove nastupe, no rijetki su od nas imali priliku vidjeti kako i gdje se održavaju probe slavnog ansambla koji 3. lipnja priprema pravu folklornu čaroliju u Areni Zagreb. Gotovo svakoga dana u godini, u povijesnoj zgradi u centru Zagreba, plesači Lada uvježbavaju zahtjevne koreografije.Pravi sretnici bili su glumica Mila Elegović i koreograf Igor Barberić. Na zahtjevnom treningu uvježbavanja plesnih koreografija, za posebnu su priliku postali mladenci u koreografiji ‘Ispod duba stoljetnoga’. Uz besprijekornu ljepotu i tjelesnu formu, Mila je pokazala zavidan plesni talent dok se i Igor, čija je svakodnevica kreirati plesne pokrete, odlično snašao u ulozi plesača Ansambla Lado.

‘Bilo je odlično na trenutak biti na drugoj strani kada meni netko pokazuje plesne korake. U mom poslu bilo je brojnih situacija u kojima bi mi dobro došlo folklorno znanje tako da bih definitivno volio malo više naučiti o tome. Jako se veselim koncertu’, izjavio je Igor Barberić.

Glazbeno scenski spektakl u Areni Zagreb bit će pod imenom ‘Čuvajmo naše blago’ gdje će nastupiti Ansambl Lado s novim programom ‘Ispod duba stoljetnoga’ kojeg će izvesti na posve drugi način. Na do sad najvećoj hrvatskoj pozornici kulture predstavit će potpuno novi cjelovečernji program, a na svoj repertoar prvi put donose pjesme i plesove Hrvata u Austriji, Mađarskoj te s područja uz rijeku Sutlu.

‘Jako sam sretna što sam se imala prilike družiti s umjetnicima Lada i na neki način podržati njihov nadolazeći veliki koncert. Pozivam sve da dođu jer je Lado nešto što zaista zaslužuje apsolutno svaku pažnju i poštovanje’, izjavila je Mila Elegović.

Ulaznice za nastup Ansambla Lado u Areni Zagreb, 3. lipnja u 20 sati mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr i Eventim.hr po cijeni od 320, 230, 140, 130 i 100 kuna. Djeca, učenici, studenti, umirovljenici i članovi KUD-ova uz predočenje svog statusa ostvaruju pravo na stalan popust na cijenu ulaznice koja iznosi 80 kuna.

S. C.


Ansambl Lado u Areni Zagreb


Ansambl Lado oduševio Splićane


Ansambl Lado: Tajne iza svjetla pozornice


 
Tagged: , , , , , , , , , , , ,