Aplauz Teatar otvorio sezonu Ravnateljem kazališta

Svečanom premijerom predstave ‘Ravnatelj kazališta’, Aplauz Teatar otvorio je novu stalnu kazališnu scenu u Zagrebu u suradnji s Društvenim centrom Kino Mosor.
Aplauz teatar_Ravnatelj_kazalištaPrepuno gledalište dugačkim aplauzom nagradilo je glumačko-pjevačku postavu koja je ovu Mozartovu komediju s pjevanjem donijela na svjež i neobično aktualan način.

Redatelj Marko Juraga, autor Ivica Krajač te ansambl glumaca i pjevača postavili su predstavu u kontekst trenutnih burnih zbivanja u hrvatskim kazalištima. Glumačku postavu predstave čine: Ervin Baučić, Kristina Habuš, Lana Blaće, Slavko Juraga, Danijela Pintarić, Goran Malus i Valentino Blasina.

Usljed kulturnih reformi, rezanja troškova, mijenjanja smjera kulturnog razvoja, zgrada popularnog gradskog kazališta biva zatvorena te je njezin dotadašnji ravnatelj, Oto Kunšt, prisiljen osnovati nezavisnu putujuću kazališnu trupu. U suradnji s novim pomoćnikom, glumcem Bufom, mora pronaći ansambl; glumce i pjevače, umjetnike svih profila, kao i investiture, sponzore, donatore koji su voljni osigurati život kazalištu pa makar i putujućem.

‘Ova predstava sadrži sve idejne i programske niti vodilje našeg kazališta: glazbeno-scensko djelo s relevantnom društvenom temom, iskusne renomirane glumce u kombinaciji s mladim snagama koje žele pokazati što znaju i mogu, spoj klasike i suvremenog , a sve to pristupačno i razumljivo širokoj publici sljedeći najviše zanatske standarde’ – izjavio je Marko Juraga, osnivač i umjetnički voditelj Aplauz Teatra.

Predstava ‘Ravnatelj Kazališta’ na redovnom je repertoaru već u svibnju.

Aplauz teatar je umjetnička organizacija nastala 2009. s ciljem proširenja kulturne ponude Zagreba i Hrvatske, kako za domaću publiku, tako i za strane goste u Hrvatskoj. Ravnopravno se bavi kazalištem za djecu i za odrasle i trudi se svakom potencijalnom gledatelju ponuditi vrhunsko kazališno iskustvo koje će pamtiti do kraja života. Nakon višegodišnjeg gostovanja u raznim kazalištima Aplauz Teatar ostvario je  trajnu suradnju s Društvenim centrom Kino Mosor te će od sada zagrebačka publika imati priliku redovito posjećivati predstave ovog mladog i nagrađivanog kazališta.

Aplauz

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,