Arcotel Allegra: Kokteli kakve još niste probali

Dark ‘n’ Stormy, The Last Word, French 75, El Presidente, Hanky Panky… samo su neka imena s nove koktel karte zagrebačkog hotela Arcotel Allegra koji svim gostima želi pružiti sasvim drukčije iskustvo ispijanja koktela, dočarati im neke nove i nikad kušane okuse, kao i priče koje stoje iza svakog pojedinog koktela.ivan-mandaric-i-ljiljana-mikicViše o ovoj jedinstvenoj ponudi otkriva iskusni barmen Joe’s bara, Ivan Mandarić, koji je osmislio koktele Sombrero Smash, French Mule i Gentleman’s Choice.

‘Nova koktel karta predstavlja pogled u prošlost i povratak u doba početaka prvih koktela. Karta je tematski podijeljena u tri dijela. Prvi dio predstavlja koktele kakvi su se pripremali u doba početaka miješanja pića, pa ćete tako u njemu pronaći Old Fashioned koktel, kombinaciju baznog alkohola, šećera i bitera. Drugi dio su kokteli iz doba prohibicije u SAD-u, tj. pića Speakeasy barova u kojima se u tom periodu ilegalno posluživao alkohol, te također pića nastala u Francuskoj, Engleskoj i Kubi, gdje su u barovima radili američki barmeni prisiljeni napustiti zemlju radi zabrane točenja alkohola. Treći dio koktel karte rezerviran je za moderne klasike s početka 21. stoljeća, te za orginalne koktele barmena hotela Arcotel Allegra’.

Prezentacije koktela su jednostavne i minimalističke, ali vrlo efektne, te su sastavni dio ukupnog doživljaja, arome i okusa, baš kao što je to bilo davnih godina za vrijeme stvaranja barske scene. Radi se o klasičnim kratkim pićima i dugim koktelima koji su nepravedno zaboravljeni, te su ih u hotelu Arcotel Allegra upravo zbog toga pokušali oživjeti, te izvrsnoj ponudi vina, piva i kave u Joe’s baru konačno dodati i ukusne koktele.

‘Cilj nam je bio ponuditi Zagrebu neke nove/stare zaboravljene klasike koji su vrijedni pažnje i ponovnog vraćanja na scenu. Naši kokteli nisu dio klasične ponude kakvu možete naći u bilo kojem baru u gradu, već kokteli za uživanje prije, za vrijeme i poslije jela, budući da u Joe’s baru poslužujemo i hranu’, objašnjava Ljiljana Mikić, generalna menadžerica hotela Arcotel Allegra.

L. P.


Chartreuse i Gin Roby Marton
Chartreuse liker & Roby Marton Gin

Tagged: , , , , , , , ,