Art Pullover: Umjetnički advent na toplom

Započeo je Art Pullover, umjetnički advent na toplom, koji će do kraja prosinca u zagrebačkom Branimir centru i Pikto galeriji predstaviti više od 50 mladih umjetnika s nezavisne scene.art-pulloverDrugačija je to adventska priča jer naglasak stavlja upravo na umjetnike koji pod motom ‘umjetnost dostupna svima’ prodaju svoje radove po pristupačnijim cijenama.

Posjetitelji za božićne poklone ovdje mogu izabrati akvarele, ulja na platnu, grafike, skulpture, plakate i jedinstvene motive originalnih umjetničkih radova otisnute na torbama, majicama ili drugim odjevnim predmetima po odabiru. Kupnjom ovakvih originalnih radova izravno se podržava nezavisna scena i mladi umjetnici.

Otvoren performansom gong skupine Yoga Kundalini centra i nastupom plesačice iz orijentalne plesne škole Apsaradhe, Art Pullover se u startu predstavio kao drugačije adventsko događanje. Dobroj i opuštenoj atmosferi otvorenja doprinijela su i zabavna vjenčanja u Las Vegas stilu gdje je u ulozi rock matičara Elvisa nastupio kazališni i filmski redatelj Mario Kovač, nakon čega je flamenco koncertom publiku očarao glas Nine Ćorić u pratnji gitarista Tomislava Tenšeka Snoopyja.

N. S.

Tagged: , , , , , , , , ,