Artuditu: Umjetnici oslikavaju božićne priče

U sklopu Marketa u Martićevoj predstavljen je digitalni natječaj – Beck’stories – koji omogućuje svima da svoju maštu i kreativnost pretoče u riječi i pritom osvoje vrijedne nagrade.Brojni zagrebački ljubitelji kulture i umjetnosti imali su priliku prvi doznati sve o ovom božićnom natječaju Beck’sa na koji se može prijaviti putem službene web stranice Beck’s Hrvatska. Trajat će do kraja godine te svima koji si žele uljepšati Božić originalnim poklonima preporučuje se da upale svoju maštu i napišu najkreativniju priču na web stranici Beck’sa. Natječaj će se odvijati u tri tjedna kruga za vrijeme kojih će umjetnički trojac Artuditu započeti priču ilustracijom, dok će o kraju priče odlučivati natjecatelji tekstom od 500 znakova.

Najkreativnija priča svakog tjedna (kruga natječaja) bit će nagrađena vrijednim nagradama domaćih dizajnera poput Elfsa, Grupe, Dizajnholik studia, Sheriff and Cherry, Borbolete i mnogih drugih, dok će je umjetnici Artuditu kolektiva oslikati.

‘Dugogodišnji trud u podržavanju umjetnosti, kreativnosti i hrvatskog dizajna nastavljamo Beck’stories natječajem kojim pružamo svima priliku da sami stave točku na i pričama koje će započeti naši kreativni partneri i tako osvoje brojne nagradne renomiranih domaćih umjetnika. Svakoj priči treba kraj, pa tako i ovim našima, a najkreativnije i najzabavnije ilustrirat će genijalci Artuditu’, rekla je Lorna Batičić iz Zagrebačke pivovare.

Artuditu je kolektiv nastao 2011. godine koji svojim radom mijenja percepciju umjetnosti. Bave se promatranjem zvijezda, skokovima u vodu i kao najbitnije, švrljanjem i crtanjem. Ova momčad se sastoji od troje ljudi – Smelly Feet, Mop Hap (2 čovjeka u 1) i Kopito Zla. S obzirom da je umjetnost svugdje oko nas, tako ovi genijalci svoje tragove ostavljaju posvuda kako i samo njihovo ime kaže – Art? – tu! Di? – tu! Kako izgleda dio njihova rada može se pogledati i na službenoj web stranici Beck’s Hrvatska gdje se nalaze i svi detalji natječaja.

C. R.


Beck’s: 4 sastojka, 4 umjetnika i 4 bicikla
Tagged: , , , , , , , , , ,