Bacači sjenki: Bitka na Neretvi

Nakon pet godina, Bacači sjenki se vraćaju na zagrebačke Perforacije… i to u velikom stilu. Ovoga puta dolaze s natpovijesnim i metadramskim izvedbenim antispektaklom ‘Bitka na Neretvi’, kojoj možete posvjedočiti 18. lipnja (22 sata) u predvorju kina Studentskog centra u Zagrebu.Bitka na Neretvi-Bacači sjenkiOd Bacača sjenki ste navikli očekivati neočekivano te vam i ovog puta garantiraju da vas neće ostaviti ravnodušnima, predstavom koja je odgovor na potragu za Arhimedovom točkom u svemiru.

‘Bitka na Neretvi’ progovara o relativnosti prošlih i sadašnjih pobjeda zbog kojih je – upravo stoga što su se oni dogodili – naša sadašnja realnost moguća. To je pokušaj promišljanja pojmova i ponuda sreće, emancipacije, slobode, sigurnosti, odgovornosti i budućnosti u doba permanentnog dokidanja i pretpostavljanja dijaloga i smisla. Ta potraga, ona je i zamišljeno i stvarno promišljanje zelene doline suvremenosti u događajnom prostoru-instrumentu scene koja je u mogućnosti promišljati sve.

Ulaz na izvedbu je besplatan, uz prethodne predbilježbe na: [email protected]

Autor koncepta i redatelj je Boris Bakal, dramaturginja Anja Pletikosa, scenograf i koautor Leo Vukelić, a izvođači radova su Boris Bakal i Leo Vukelić.

Bacači sjenki su višestruko nagrađivana neprofitna umjetnička platforma iz Zagreba koja je u svom 15-godišnjem radu i javnom djelovanju ostvarila više od 150 suradnji s profesionalcima iz više od 30 zemalja svijeta te realizirala više od 50 edukativnih, kazališnih i filmskih projekata i manifestacija na tri kontinenta.
Festival Perforacije, u organizaciji udruge Domino, održava se svake godine u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Dubrovniku, a predstavlja širok spektar umjetnika s Balkana čije se izvedbe temelje na plesnom, kazališnom i likovnom izrazu te prijelaznim i graničnim područjima i disciplinama. Iako se njihov rad dotiče pitanja identiteta (javnog, političkog, vjerskog, ekološkog), te pitanja granica redefiniranja i prostora, kolektivne i osobne povijesti, u većini svojih radova ipak govore o sadašnjosti.

B. S.


Nenad Polimac-Leksikon YU filma
Nenad Polimac: Leksikon YU filma

Tagged: , , , , , , , , , ,