Balašević u splitskoj Spaladium Areni

Prije gotovo tri godine, Balašević je održao fantastičan koncert u splitskoj Spaladium Areni gdje se publici na kraju koncerta zahvalio riječima: ‘Hvala vam što se u Splitu ne osjećam kao stranac.’Sigurni smo kako se ni ovoga puta neće tako osjećati. Prošle su preduge tri godine za istinske ljubitelje panonskog mornara koji publici uvijek priredi emotivni nastup za uspomene i dugo sjećanje, a koji ovaj puta dolazi u sklopu turneje ‘Baronov bal’, sa svojim Ujedinjenim mangupima.

Upravo ovom turnejom obilježava 40 godina pjesme ‘U razdeljak te ljubim’ koja je prvi objavljeni singl Đorđa Balaševića i svojevrsni početak njegove karijere koja traje već dugih 40 godina.

Nakon odličnih reakcija publike na koncertima u Čakovcu, Opatiji, Varaždinu, Osijeku i krajem godine u zagrebačkoj Areni, vjerujemo kako i publika u Splitu s nestrpljenjem iščekuje svoju dozu humorističnih, zanimljivih interpretacija i odlične interakcije s publikom.

Bit će to prilika za čuti neke od njegovih najljepših pjesama kao što su ‘Devojka sa čardaš nogama’, ‘Provincijalka’, ‘Lepa protina kći’, ‘Boža zvani pub’… U posljednje vrijeme Balašević zna iznenaditi, pa otpjeva i neke pjesme koje rijetko izvodi na koncertima: ‘Ne lomite mi bagrenje’, ‘Nevernik’, ‘Virovitica’, ‘Uticaj rođaka na moj životni put’…

H. M.


Tagged: , , , , , , , , ,