Barcelona Gipsy balKan Orchestra u Močvari

BGKO – Barcelona Gipsy balKan Orchestra je bend koji svojim strastvenim i jedinstvenim nastupima apsolutno oduševljava publiku, a u vrlo kratkom roku stasaju u jedan od
najutjecajnijih predstavnika nove world music scene u Europi.U subotu, 25. veljače (22 sata) po drugi put će nastupiti u zagrebačkoj Močvari. Oni koji prate ovu scenu sjećaju se njihova neponovljivog nastupa u jesen 2015. godine kada su nastupili pod nazivom Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra. Jedinstven glazbeni stil proizlazi iz neobičnog spoja tradicionalne Ashkenazi židovske glazbe, jazza i romske glazbe, kao i iz zaboravljenih glazbenih stilova specifičnih boja zvuka i elemenata raznih regija diljem Istočne Europe.

Također, BGKO – Barcelona Gipsy balKan Orchestra su inspirirani elementima glazbene scene Barcelone, od latinoameričkih melodija, tradicionalne katalonske i srednjoistočne glazbe do elektronske jazz glazbe te fuzije rock’n’rolla i country glazbe.

Zvuči jako šaroliko, zar ne? Raznolikost članova benda koji su porijeklom iz različitih dijelova svijeta – Srbija, Italija, Francuska, Španjolska, Grčka i Ukrajina naročito je doprinijela glazbenom izrazu koji je doista specifičan, prelijep i emotivan.

K. M.

Tagged: , , , , , , , ,