Besplatne književne radionice za osobe 54+

U skladu s pandemijom koronavirusa koja zasad ne jenjava, kulturno-umjetničke aktivnosti pronašle su novi dom, prije svega online platforme, a jednu od njih postavila je i umjetnička radionica Binocular teatar.Oni u sklopu programa ‘Kulturiraj se online’ organiziraju besplatne književne radionice namijenjene osobama starijima od 54 godine. Svi koji imaju književnog afiniteta, malo dobre volje i znaju da su godine samo broj, mogu se online družiti s jednim od najpriznatijih suvremenih domaćih pisaca – Edom Popovićem, Zoranom Ferićem i Nenadom Stipanićem.

Pisci pripremaju aktivnosti vezanje uz pisanje i lijepu književnost, kao i cijelu lepezu praktičnih savjeta za čitanje književnih djela, kao i kreiranje vlastitog literarnog teksta. Iako nije obavezno, polaznici mogu pripremiti svoj rad (tekst i/ili pjesmu) na koje će voditelji-književnici dati svoj osvrt te ih uputiti za daljnji rad.

Nenad Stipanić: svibanj/lipanj – rok za prijavu je 5.5.
Edo Popović: lipanj/srpanj – rok za prijavu je 1.6.
Zoran Ferić: rujan/listopad – rok za prijavu je 1.9.

Radionice startaju u svibnju, a odvijat će se putem platforme Zoom po tri ‘seanse’ sa svakim književnikom. Polaznici se prijavljuju za jednog od voditelja i njegove termine koji će se točno utvrditi kada se popuni lista ‘dobrovoljaca’. Budući da je broj ograničen, svi vitalni knjigoljupci s ‘umirovljeničkom ulaznicom’ željni učenja i novih knjiških (sa)znanja, moraju požuriti i prijaviti se na telefon 098 976 9587 ili mail: [email protected]

I. C.


Tagged: , , , , , , , , ,