Bicko – gurmanski četvrtak: Roštiljada s Večernjom školom

‘Gurmanski četvrtak’ 14. svibnja (od 18 sati) u zagrebačkome restoranu Bicko (Karlovačka cesta 24) bit će i ovoga puta poseban. Školarci iz ‘Večernje škole’ trenirat će pečenje roštilja za finalnu utakmicu na Bundeku. Za glazbeni ugođaj pobrinut će se štimung meštri – Navračićeva Banda i Aleksandra Namjesnik.Bicko-Večernja škola-roštiljadaRoštilj u obliku ćevapa, pljeskavica, carskog mesa, vratine… do iznemoglosti. Uz to idu gratis pivo ili gemišt te majica fan kluba. I, nije to sve… Bicko sprema iznenađenje s roštilja, nešto novo što nema nigdje drugdje u gradu za pojesti. Dođite, pa budete znali što! Kotizacija za sve ovo je samo 50 kuna.

A za ‘zagrijavanje’, ovaj četvrtak za gablec (od 10 do 15 sati) u ponudi su:
– ražnjići s jetricama u košuljici od špeka, pommes, salata, kruh……………………….25,00 kn
– Bickova mućkalica iz woka, salata, kruh………………………………………………….28,00 kn
– špek fileki, parmezan, kruh………………………………………………………………….32,00 kn
– brizle, bijeli bubrezi sa žara, kuhani krumpir, salata, kruh……………………………….40,00 kn
– svinjski T-bone s roštilja na drveni ugljen, ploške mladog krumpira, salata, kruh……..40,00 kn
– teleća vratina s roštilja na drveni ugljen, ploške mladog krumpira, salata, kruh……….60,00 kn

* * *

Osnovni koncept gurmanskog druženja svakog četvrtka u Bicku su jela iz kuhinje ‘naših starih’, od kojih su neka pomalo zaboravljena i zanemarena u uobičajenoj ugostiteljskoj ponudi. Svakog četvrtka, po principu jedi kol’ko možeš uz simboličnu kotizaciju i gratis piće, gostima se nude tradicionalna kontinentalna jela.

7-Bicko-plata5-Bicko-brizleRestoran Bicko, čija je vlasnica Sandra Evačić, otvoren je u rujnu 2013. godine i vrlo brzo se pročuo na gastronomskoj sceni hrvatske metropole, ali i šire. Tu je u veljači ove godine održan prvi veliki susret Kluba ljubitelja fileka na kojem se okupilo oko 180 ljubitelja
tih pučkih delicija. Prošlog četvrtka, u Bicku je ispečena (i pojedena!) fritaja od 1000 jaja.

4-Bicko-filekiBicko je vrlo pogodan za organizaciju raznih vrsta domjenaka i proslava, uz osiguran parking. Osim ukusne hrane, dobrog izbora pića i pristojnih cijena, može se pohvaliti vrhunskim konobarima i osobljem u kuhinji pod vodstvom chefice Danice Češnjaj.

Opširnije o restoranu i ponudi na: www.bicko.hr

Tagged: , , , , , , , , , , , ,