Bisera Veletanlić: 55 godina glazbenog stvaralaštva

Studio Croatia Recordsa u zagrebačkoj Dubravi bio je mjesto okupljanja legendarnih glazbenika, a povod je bio predstavljanje albuma ‘Bisera’ s najvećim hitovima Bisere Veletanlić, glazbene dive koja je obilježila 55 godina umjetničkog stvaralaštva.U suradnji dvije velike diskografske kuće, Croatia Recordsa i beogradskog PGP RTS-a početkom travnja objavljen je CD na kojem se nalazi 20 najvećih hitova poput ‘Još jedna šansa’, ‘Zlatni dan’, ‘Nikad više’, ‘Ne plači’ i ‘Ručak za dvoje’. Samo nekoliko mjeseci kasnije Biserini hitovi objavljeni su i na ljubičastom vinilu čime je ovo izdanje dobilo na luksuznosti.

Oba izdanja predstavljena su nedavno na Sajmu medija i knjiga u Beogradu, a sada i u Zagrebu. Direktori Croatia Recordsa i PGP RTS-a, Želimir Babogredac i Vladimir Grajić, veliki skladatelj Kornelije Kovač, menadžerica za odnose s javnošću Jugoton-Croatia Recordsa, Natalija Cajić imali su samo riječi hvale za ovu iznimnu pjevačicu koja je svoj veliki doprinos dala u zabavnoj i jazz glazbi.

‘Iako je ovo za mene jako emotivan trenutak, nećete me danas vidjeti da plačem. Neću vas previše ni zamarati s riječima, ali moram reći da sam silno zahvalna svima vama koji ste danas došli zbog mene, zahvalna sam i ljudima koji su mi pomogli da doživim ovakve trenutke. Želim vam samo reći da sam sretna žena’, rekla je vidno dirnuta Bisera.

No, emocije su ipak bile jače, a Bisera je krišom brisala suze kad su je zagrlile Gabi Novak i Tereza Kesovija, njezine kolegice i prijateljice. Ibrica Jusić, Miro Ungar, Siniša Škarica, članice sastava The Frajle, Mia Dimšić, Paula i Đelo Jusić jr., glavni državni revizor Ivan Klešić, samo su neki od uzvanika koji su htjeli stisnuti ruku velike umjetnice i čestitati joj na velikoj obljetnici, ali i glazbenoj priči koja se nastavlja jer je direktor Croatia Recordsa, Želimir Babogredac, najavio nove Biserine projekte koji će se ostvariti u suradnji s PGP RTS-om.

‘Jedna i jedina Bisera ovdašnje glazbene scene. Nekome je ime sudbina, a nekome u imenu sve zapisano. Njezino je dobro za bisernu karijeru, zlatan glas, lice s krupnim svijetlim očima, razoružavajućim osmijehom i britkim jezikom’, napisao je Peca Popović u predgovoru CD-a i LP-a ‘Bisera’.

C. R. / Foto: Nikola KneževićTagged: , , , , , , , ,