Biti celebrity: Esencijalni diskursi Damira Šehanovića

Bosanskohercegovački novinar i TV urednik Damir Šehanović u zagrebačkom je Velvetu predstavio knjigu ‘Biti celebrity – esencijalni diskursi Damira Šehanovića’, koja objedinjuje neke od njegovih najzanimljivijih razgovora s legendama regionalne glazbene scene.sinisa-skarica-almir-alic-damir-sehanovic-i-nancy-abdel-sakhiKnjiga s warholovskim omotom govori o najeminentnijim glazbenim imenima ex Yu estradnog prostora koja su, između ostalih, bili gosti njegova serijala ‘Damar’.

Kako autor sam navodi ‘tekstovi su bazirani na mojim privatnim i poslovnim iskustvima s akterima priča, anegdotama sa snimanja te fragmentima intervjua iz emisija Damar. Posebno je zanimljivo što se kroz priče, referiram i na strategije i tehnike PR-a kojima su se ove zvijezde služile u svom nastajanju i radu, a što je bila i tema mog magistarskog rada’.

damir-sehanovicAkteri knjige ‘Biti celebrity – esencijalni diskursi Damira Šehanovića’ su: Goran Bregović, Arsen Dedić, Lepa Brena, Josipa Lisac, Momčilo Bajagić Bajaga, Halid Bešlić, Zdravko Čolić, Dino Merlin… Knjiga je upotpunjena fotografijama sa snimanja emisije ‘Damar’, screenshotovima iz emisija, fotografijama iz privatnog albuma autora i aktera knjige te profesionalnim fotografijama nekih od najpoznatijih regionalnih fotografa (Zorica Bajin Đukanović, Jasmin Fazlagić, Željko Koprolčec, Zijah Gafić, Nebojša Babić …).

Uvodnik je napisao Siniša Škarica proslavljeni urednik Jugotona i diskograf. Knjiga je dostupna u svim Tisak media centrima, na štandu Leo – commerce na Interliberu, a za dva tjedna u svim boljim knjižarama diljem Hrvatske.

M. R.

Tagged: , , , , , , , ,