Blues u Novigradu: Istra ima svoj Memphis

Novigrad je dobio novu prepoznatljivost – Festival Cittanova Blues Zero, koji je održan na velikoj pozornici glavnog gradskog trga Piazza Grande.Tako je ovaj glazbeni žanr na velika vrata ponovo ušao u Novigrad i na sveopće oduševljenje brojne publike učinio ga gradom bluesa.

Na prepunom trgu obje večeri vladala je odlična atmosfera, a izvođači iz Hrvatske, Italije i SAD-a priredili su pravi spektakl dostojan Memphisa. Prvog dana festivala publika je uživala u izvedbama Edi east trans blues banda, Gennaroa Porcellija iz Napulja, Riccarda Staraja and Midnight BB te u genijalnoj zabavi uz Jam session u novigradskom Pubu 9. S velikim nestrpljenjem čekala se sljedeća večer kad su atmosferu užarili Franco Toro iz Trsta i Marco Pandolfi iz Vicenze te Queen of Beale Street Barbara Blue iz Memphisa koja se publici predstavila uz Davora Hačića. Sve je kulminiralo nenadmašnim nastupom The Screaming Wheelsa koji su grad protresli moćnim rock’n’rollom. I ovu je večer zatvorio Jam session u Pubu 9 u sitnim jutarnjim satima, sa samo jednom željom među okupljenima – da se ovo fantastično iskustvo ponovi. Stoga je odlična vijest da se već sada može najaviti drugo izdanje Festivala Cittanova Blues.

Naravno, svega ne bi bilo da Denis Makin i Vladimir Brajan nisu slijedili svoj san o blues festivalu u Novigradu, pa je zahvaljujući njihovu entuzijazmu taj san pretvoren u događaj koji je okrenuo novu stranicu povijesti u glazbenoj prepoznatljivosti grada.

B. M. / Foto: Merlo de Graia


Tagged: , , , , , , ,